anm_fujiX-E3_01

Fujifilm X-E3

Fujifilms nye topmodel i E-serien tager os med storm og ryger højt op på karakterskalaen. Den nye berørings­følsomme skærm er smart, men har også et problem.

#Kamera #Fujifilm
9.0

Fujifilm X-E3 har en skærm på beskedne 3,0 tommer, der godt nok ikke er fleksibel, men den er til gengæld berøringsfølsom. I forhold til forgængeren er den klassiske fire-vejs-knap bag på kameraet fjernet, og i stedet skal man nu swipe på skærmen for at aktivere en valgfri funktion, så du fx kontrollerer ISO-værdien ved at swipe til højre. Funktionen er smart tænkt, men den kræver en del tilvænning, og kameraet tror ofte, at man vil swipe, når man bare vil markere et fokusområde på skærmen, så sidstnævnte slog vi fra. Kameraet har desuden to små indstillingshjul. Det ene sider foran, mens det andet sidder bagpå.

Fokuspunkterne kan i øvrigt fint styres med et for serien nyt joystick, der gør det nemt at placere punktet, præcis hvor du vil have det – selv helt ud til kanten af billedet. Det fungerer fantastisk godt – især i samspil med at man hurtigt kan justere med eksponeringskompensationen, der sidder under højre tommelfinger.

Autofokus er glimrende. Manuelt kan du vælge mellem 91 punkter, mens den automatiske placering af fokuspunkter råder over hele 321 punkter. Det er den samme autofokus, der sidder i fx topmodellen X-T2, og da X-E3 kan tage 8,0 billeder i sekundet, følger det fint med – også til action. X-E3 kan tage 4K-video.

Billeder på 24,0 mio. pixels kommer ud som skarpe og farvemættede jpeg-filer. Man kan uden videre bruge optagelser taget på ISO 51.200. Detaljegengivelsen er synligt bedre end forgængeren X-E2S og matcher de bedste APS-C-kameraer med samme opløsning.

Menusystemet er forenklet, og både søger og skærm giver inden selve optagelsen et fint indtryk af eksponeringen.

Konklusion

Fujifilm X-E3 leverer jpeg-billed­er, som er klar til brug i høj kvalitet. 8,0 billeder i sekundet er fint i denne klasse. Autofokus fungerer rigtig godt.
Ergonomien er godkendt, men så heller ikke mere. Der burde være et bedre håndgreb om det flade kamera. Vi savner også en fleksibel skærm.

Specifikationer

Mærke
Fujifilm
Mio. pixels
24
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
8
Max. ISO
51200