anm_nikonD850_01

Nikon D850

Her er Nikons hidtil bedste full-frame-kamera til allroundbrug. Det har pixels nok til alle opgaver, det er hurtigt nok til sport, og det er en drøm at bruge.

#Kamera #Nikon
9.0

Nikon D850 har med sine 45,4 mio. pixels mere end dobbelt så høj opløsning som det større og dyrere D5. Desuden har det arvet samme fremragende autofokus som D5. D850 har som det første spejlrefleks fra Nikon en bagbelyst full-frame-sensor med integreret moiré-reduktion. Kameraet har fået en fleksibel, berøringsfølsom skærm på 3,2 tommer, og der er kommet belysning i de vigtigste indstillingsknapper. Fokuspunkter placeres let og præcist med et joystick, og i det hele taget er kameraet en fornøjelse at arbejde med. Ergonomien er nærmest perfekt, skærmen er præcis i sin gengivelse, autofokus er nem og hurtig at indstille optimalt, og aftrykket er ekstremt præcist.

Hastigheden på syv billeder i sekundet vil være tilstrækkelig til de fleste opgaver. Med batterigrebet MB-D18, der benytter et batteri fra Nikon D5 – og ikke fra D850, kommer topfarten op på ni billeder i sekundet. Har du ikke et D5-batteri, skal du ud over greb og batteri have blandt andet en oplader til batteriet. For at få tempoet i vejret skal du dermed have tilbehør for omkring 7500 kroner.

Billedkvaliteten er fremragende, ikke mindst i bedste jpeg-kvalitet, hvor filstørrelsen er omkring 20 megabytes. 45,4 mio. pixels giver dig både frihed til enorme print og til at beskære. Eksponeringen er sikker, og jpegs kommer ud med flotte farver i alle lysforhold og med en fin skarphed. Korn er fint under kontrol op til ISO 12.800, og værdierne op til topfarten ISO 102.400 kan også bruges, når behovet er der. Som forgængeren klarer D850 sig uden lowpass-filter. Detaljegengivelsen er i topklasse og klart over Nikons hurtigere D500 med 20,7 mio. pixels.

 

Konklusion

Et fantastisk helstøbt drømmekamera for entusiaster med et stort fotobudget samt professionelle. Har fremragende billedkvalitet og god autofokus.
Nikon slår på, at hastigheden kan øges fra syv til ni billeder i sekundet, men det kræver ekstraudstyr for et godt stykke over 7000 kroner.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
46
Brændviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skærm
3,2
Billeder/sekund
9
Max. ISO
102400