Sony A6000

Alpha6000 skulle lige tilpasses først, men så blev vi også ret glade for det. Billedkvaliteten er rigtig god, det er kompakt, og optikken er et plus.

#Kamera #Sony
8.7

Sony har bevæget sig væk fra NEX-betegnelsen på deres systemkameraer, og Alpha6000 er en opdateret udgave af NEX-6 fra 2012. Kameraet er klassens mindste, og det føles også sådan. Ikke mindst takket være et 1,7 cm dybt håndgreb har man alligevel et godt greb om kameraet, og skærmen kan trækkes ud og vippes fra 45 grader ned til lodret op. Lidt overraskende er søgerens opløsning reduceret fra 2,4 mio. punkter i NEX-6 til 1,4 mio. i afløseren, men søgerbilledet fremstår alligevel lyst og stort. Kameraets hybride autofokussystem måler både kontrastbaseret og fasedetekterende i op til 179 punkter, der dækker nærmest hele billedfladen. Nok så vigtigt reagerer autofokus hurtigt og præcist, også på motiver i bevægelse, og vores eneste ønske er, at det var nemmere at vælge et fokuspunkt manuelt.
Menusystemet er betydeligt forbedret i forhold til de første NEX-modeller, og der er fire programmérbare knapper, hvoraf to af dem kan tildeles 43 forskellige funktioner. Alpha6000 er mere et kamera til entusiasten end til nybegynderen. Funktionerne kan nemlig skræddersyes ned til mindste detalje, så knapperne kommer til at repræsentere de funktioner, du bruger mest. Batteriet er opgivet til en flot holdbarhed, men det dækker over, at skærmen er indstillet meget mørk. Øger du lysstyrken, falder holdbarheden så meget, så du bør have to batterier med på en længere tur.

God zoom

Sonys kitoptik med motorzoom er kompakt og knivskarp. Lukket måler den kun 3,1 cm og matcher det diskrete kamera godt. Zoomområdet svarer til 24-75 mm, og det er virkelig nyttigt i mange sammenhænge, at der er mere vidvinkel end de normale 27 mm hos konkurrenterne. Opløsningen på 24,0 mio. pixels sikrer en høj detaljegengivelse, og korn er fint under kontrol. Farvegengivelsen er neutral og korrekt grænsende til det kedelige i standardindstillingen. Øger du farvemætningen med Vivid, bliver de fleste motiver meget kønnere, og modsat mange konkurrenter sker det uden, at billedet får farvestik. Den indbyggede blitz sidder lidt forskudt for billedaksen, hvilket giver slagskygger, og blitzeksponeringen er ikke helt sikker. Til gengæld er der et godt panoramaprogram, og så kan kameraet tage 11 billeder per sekund, hvilket er rigeligt til sport.

Konklusion

Alpha6000 skulle lige tilpasses først, men så blev vi også ret glade for det. Billedkvaliteten er rigtig god, det er kompakt, og optikken er et plus.

Specifikationer

Mærke
Sony
Mio. pixels
24,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
11,0
Max. ISO
25.600