anm_canon16-35mm_01

Canon EF 16-35mm F2.8L III USM

Vidvinkel til profferne

#Objektiver #Canon
8.6

Selv om specifikationerne i Canons nye lysstærke, professionelle vidvinkelzoom er næsten identiske med forgængerens, er det en ny konstruktion, der er blevet 1,5 cm længere og 150 gram tungere. Den er tætnet, men objektivet har stadig ikke fået billedstabilisering. Sammenlignet med forgængeren har den overraskende nok en anelse mere vignettering på de største blænder, men til gengæld er skarpheden – specielt i hjørnerne – blevet markant forbedret. Vignetteringen er ikke et problem, da man kan indstille kameraet til at kompensere for det, eller man kan fjerne de mørke hjørner, når man raw-konverterer i Photoshop eller Lightroom. Der er en anelse fortegning på 16 mm, men det er så lidt, at det sjældent vil genere.

Desværre følger objektivet trenden på andet professionelt udstyr fra Canon og Nikon og har fået en solid prisstigning på godt og vel 50 procent.

Konklusion

Objektivet er tætnet, så det er en stærk problemløser til fx reportage, sport og arkitektur. Skarpheden er øget betydeligt.
Mere vignettering end forgængeren, og objektivet mangler stadig billedstabilisering, og så er prisen steget over 50 procent.

Specifikationer

Mærke
Canon