Canon EF-S 18-200mm F3.5-5.6 IS

Både når vi målte vignettering og fortegning scorede denne optik testens højeste, og dermed dårligste, værdier.

#Objektiver #Canon
8.1

Canon var relativt sent ude, da deres første 18-200mm kom på markedet i 2008, og det er den samme model, der stadig sælges i dag. Den høje alder mærkes især ved, at fokus stadig drives af en gammeldags, støjende elektromotor, og zoomringen er den, der går mest ujævnt i hele testfeltet. Prisen er til gengæld attraktiv, selv om den reelt er lidt højere, da man selv skal huske at købe modlysblænde ved siden af. Vi fandt den til 244 kroner. Canon leverer modlysblænder med sine professionelle objektiver, men i dette segment koster de stadig ekstra.
Både når vi målte vignettering og fortegning scorede denne optik testens højeste, og dermed dårligste, værdier. Skarpheden er den laveste blandt de tre objektiver i testen til Canon, og der ses farvefejl over hele zoomområdet. Der er dog tale om så små forskelle, at man sagtens kan tage gode billeder, ikke mindst i svagt lys, da den optiske billedstabilisering er virkeligt effektiv. Canon-systemet rummer nogle af verdens bedste objektiver, men dette EF-S 18-200mm er ikke et af dem. Dog skal det nævnes, at det med sit store zoomområde er en problemknuser, og alle andre fejl end skarphed kan løses i raw-konverteringen. Det rykker dog ikke ved, at denne optik ender på en sidsteplads blandt de testede modeller til Canon.

Konklusion

EF-S 18-200mm fra Canon er det billigste af de kraftige, originale objektiver, men det trænger efterhånden til en afløser. Det imponerer ikke på ydelse og skuffer på tilbehør.

Specifikationer

Mærke
Canon