Pentax smc DA 18-270mm F3.5-6.3 ED SDM

Ikke mindst til prisen føles optikken lidt billig i materialerne, men mekanisk er den i orden. På tre vigtige punkter skuffer den dog i forhold til den billigere pendant. "Normalt falder billedkvaliteten, jo mere ekstrem et objektivs zoom er, men Pentax 18-270mm er på F8.0 en smule skarpere end den lille på 18-135 mm. På fuld blænde er den store til gengæld ikke helt så god. Denne tendens bliver mere udtalt, jo mere man zoomer ind. Derfor ender de to Pentax-produkter på samme delkarakter for billedkvalitet.

#Objektiver #Pentax
8.2

Ikke mindst til prisen føles optikken lidt billig i materialerne, men mekanisk er den i orden. På tre vigtige punkter skuffer den dog i forhold til den billigere pendant. For det første er den ikke tætnet mod støv og fugt. For det andet er autofokussen dobbelt så længe om at fokusere, og endelig kan dette objektiv ikke efterfokuseres manuelt. Ved at betragte Tamrons tilsvarende konkurrent udefra og indefra gennem frontlinse og bagside ved forskellige zoomindstillinger er det tydeligt, at de to objektiver er ens bortset fra billedstabiliseringen, der mangler hos Pentax. Endnu en indikation af slægtskabet er en afbryder til autofokus og en lås på 18 mm-indstillingen, som indfødte Pentax-objektiver ikke har, og Tamron sælger ikke dette ellers meget populære objektiv med Pentax-fatning. Når fortegning og vignettering er lavere i Pentax-versionen, er det fordi, Pentax-kameraerne er programmeret til at korrigere for dette. “

Konklusion

Vi har intet problem med, at Pentax 18-270mm stort set er identisk med Tamrons optik. Men det er svært at forstå, at den skal koste næsten det dobbelte, og det trækker ned her.

Specifikationer

Mærke
Pentax