Sigma 12-24mm F4.0 DG HSM Art

Mekanisk og optisk er objektivet i topklasse og tilmed til en lavere pris end de originale. Det store frontdæksel, som er i primitiv plast, trækker det samlede indtryk ned.

#Objektiver #Sigma
9.0

Sigmas nye, kraftige zoom i vidvinkelområdet fås til Canons og Nikons full-frame-kameraer samt Sigma. Objektivet ligger prismæssigt på niveau med Nikons 14-24 mm F2.8 og er halvt så dyrt som Canons 11-24 mm F4.0L. Art signalerer hos Sigma objektiver af høj kvalitet, og mekanisk er objektivet da også meget overbevisende og skæmmes kun af et frontdæksel af primitiv plast, der dog er nødvendigt for at beskytte den enorme frontlinse. Zoom- og fokusringene kører samme vej som Canon, altså modsat Nikon. Den præcise autofokus er hurtig og lydløs.

Optisk er Sigmas 12-24mm imponerende med kun svag vignettering på 12 mm ved fuld blænde. Skarpheden er fremragende fra kant til kant på samtlige brændvidder på F8.0 og med fin skarphed i midten allerede fra fuld blænde. Der er en anelse fortegning på 12 mm, men ikke på 14 mm. Fortegning og vignettering er tilmed lavere end på Canons 11-24 mm. De to objektiver fylder og vejer næsten det samme. Der er indre reflekser, når man skyder op mod solen, men ikke mere end forventet af så ekstrem vidvinkel. Ved 12 mm får du en diagonal billedvinkel på 122 grader, der vil egne sig godt til landskaber og arkitektur.

Konklusion

Vidvinkel i topklasse

Specifikationer

Mærke
Sigma