Sony DT 18-250mm F3.5-6.3

Testens alderspræsident er fra 2007, hvor det var helt normalt at trække på en konventionel og støjende elektromotor i kamerahuset.

#Objektiver #Sony
8.3

Denne kraftige superzoom fra Sony er diskretionen selv. Den fylder og vejer ikke mere end Sonys lille optik på 18-135 mm, og det skyldes blandt andet, at den ikke har fokusmotor. Testens alderspræsident er fra 2007, hvor det var helt normalt at trække på en konventionel og støjende elektromotor i kamerahuset. Fokushastigheden er tilfredsstillende, men et så dyrt objektiv burde i dag have sin egen, lydløse fokusmotor. Det ville også gøre det muligt at efterfokusere manuelt, hvilket man ikke kan her. Af samme grund er der ingen afbryder for autofokus. Der er en lille låseknap, der forhindrer optikken i at glide ud, når man går rundt med den. Det er nu ikke fordi, der er det store behov for den, for zoomringen går ret stramt.
Normalt har et objektiv af denne type tøndefortegning på korteste brændvidde, men her er der pudefortegning hele vejen ud i teleområdet, hvilket dog sjældent springer i øjnene. Vignettering ligger omkring middel. Skarpheden er god, og her holder den nærmest hele vejen fra midten ud i hjørnerne selv på fuld blænde, hvilket gør, at objektivet også er velegnet til affotografering og arkitekturfotos. Sony har særdeles interessante kvalitetsobjektiver i området 16-80 mm, men satser ikke helt lige så meget i dette superzoom-segment.

Konklusion

Det største aktiv hos Sony DT 18-250mm er, at det er kompakt og diskret, og at billedkvaliteten generelt er god. Det er dog et objektiv, der hverken inspirerer eller begejstrer særligt.

Specifikationer

Mærke
Sony