Tamron 14-150 mm F3,5-5,8 Di III

Tamrons første optik til Micro Four Thirds er en kompakt løsning, der er velegnet til rejsebrug. designet er flot, og prisen er fin, men Tamron skal arbejde med skarphedsindtrykket.

#Objektiver #Tamron
8.1

Er man Micro Four Thirds-fotograf, findes der kun få objektiver fra tredjepartsproducenter. Derfor er det glædeligt, at Tamron nu også er på banen. Objektivet 14-150mm F3.5-5.8 Di III dækker et område svarende til 28-300 mm. Det er et kompakt allroundobjektiv, som konkurrerer mod Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm F4.0-5.6 til 3499 kroner, der er knapt så lysstærkt på vidvinkel, samt Panasonic Lumix G VARIO 14-140mm F3.5-5.6 ASPH POWER O.I.S. til 5211 kroner. I modsætning til Tamron har det indbygget billedstabilisering. Vi testede optikken med et Olympus OM-D E-M1, og de spillede godt sammen, når det gælder vægt, størrelse og betjening. Vi oplevede dog en svingende billedkvalitet. På større blændeåbninger end F8.0 er skarpheden aldrig rigtig god, og kantskarpheden er generelt svag. På fuld blænde ses en del vignettering. Det gælder ved alle brændvidder. Fortegning og kromatisk aberration er fint under kontrol, og autofokussen er kontant og dejlig lydløs i forhold til Olympus’ egen.

Konklusion

Objektivet vejer kun 285 gram og har et lækkert design samt lydløs autofokus. Desværre er skarpheden generelt skuffende – især i hjørnerne. Bortset fra vignettering har Tamron godt styr på objektivfejl. Optikken bør bruges med kameraer, der har indbygget billedstabilisering.

Specifikationer

Mærke
Tamron