Epson expression Premium XP-850

Her kan man hæve låget og kopiere fra fx en bog, men den må højst være en enkelt cm tyk. Der er to papirmagasiner, så man kan lægge papir i både fx A4 og mindre fotoformat.

#Printere #Epson
8.4

XP-850 er en komplet printer med skan, kopi og fax, hvis man har et godt, gammeldags telefonstik, og der er arkføder på skanneren og kopidelen. Man kan hæve låget og kopiere fra fx en bog, men den må højst være en enkelt cm tyk. Der er to papirmagasiner, så man kan lægge papir i både fx A4 og mindre fotoformat.
Modellen fra Epson er testens dyreste multiprinter, hvilket på forhånd giver os store forventninger til udskriftsniveauet.

Billedkvaliteten er virkelig god med en fin detaljegrad og gode skyggedetaljer. Generelt er der en høj grad af farvemætning. Problemet er dog, at farvemætningen visse steder er så høj, at det går ud over hudtoner, der i nogle tilfælde kammer over og bliver nærmest orange, og samtidig har XP-850 den samme tendens til svage magenta farvestik som der var hos den lidt billigere Epson XP-810.

Brugervenligheden er generelt høj, når man printer sine fotos ud på XP-850. Vi må dog konstatere, at det koster et par decimaler i karakteren, at det aldrig lykkedes os at skanne billeder direkte til computeren. Det endte med, at vi opgav og uden problemer skannede til et hukommelseskort i maskinens kortlæser eller usb-indgang i stedet og kopierede tekst og billeder ind i computeren derfra.

Konklusion

Epson stillede med testens dyreste multiprinter, der ender på en flot andenplads. Den er et fornuftigt køb med gennemtænkt design, mange funktioner og den gode billedkvalitet.

Specifikationer

Mærke
Epson