Photomatix pro 5

Den femte version af Photomatix byder på en mere enkel og overskuelig brugerflade. Programmet er blevet et uundværligt redskab, når dine HDR-billeder skal være ekstra flotte.

#Programmer #Photomatix
8.5

Med HDR smelter man flere billeder med forskellige eksponeringer sammen for at få flere detaljer med i højlys og skygger. Photomatix Pro er den store pioner blandt HDR-programmer, og version 5 når nye højder. Brugerfladen er enkel og overskuelig, selv om programmet er spækket med avancerede funktioner, der alle fungerer rigtig godt. Man kan åbne filerne direkte fra fx Lightroom. Det er muligt at slå perspektivkontrol, støjreduktion og andre korrektioner til og sætte et maksimum for, hvor kraftigt programmet må gå til værks med dem. Photomatix kan også fjerne såkaldt ghosting – altså bevægelse i dele af motivet mellem billederne – og det virker godt.
Er man ikke tilfreds med programmets bud på det perfekte HDR-billede, kan man lave selektive justeringer. Her er det en fordel, at man ser ændringerne løbende. En smart funktion er Finishing Touch. Her kan man til sidst tilrette kontrast, farver og tilføje skarphed direkte i programmet, inden man gemmer. Prisen er dog lige i overkanten.

Konklusion

Et rigtig godt bud på et stærkt HDR-program, som dog er lidt for dyrt i forhold til, at det kun kan bruges til HDR. Når du har fået styr på de avancerede funktioner, kan du få virkelig flotte og ikke mindst naturtro resultater. Det tager kampen op mod Google's HDR Efex Pro 2.

Specifikationer

Mærke
Photomatix