Picturecode Photo Ninja 1.1.2

PictureCode slog sig oprindeligt op på støjreduktionsprogrammet Noise Ninja, og det er da også Photo Ninjas stærkeste side.

af Gearguiden #Programmer #PictureCode
7.0

Man kan installere Photo Ninja og prøve det, men vil man have sine fotos ud som jpeg, skal man enten købe eller skriftligt anmode om at få en 14 dages prøvelicens. Brugerfladen er lidt primitiv. Al tekst, selv skiftet mellem browser og Editor, er skrevet med de samme små bogstaver, og det tager fem gange så lang tid at åbne et foto og komme i gang som med de øvrige programmer. Meget hurtigere går det ikke undervejs. Når man har foretaget en indstilling, sker der intet et par sekunder, hvorefter billedet begynder at opdatere fra billedmidten i grove firkanter ud mod hjørnerne. At programmet er presset, viste sig desuden ved, at det gik ned med mellemrum.

PictureCode slog sig oprindeligt op på støjreduktionsprogrammet Noise Ninja, og det er da også Photo Ninjas stærkeste side. Vi kunne lysne mørke partier betydeligt, uden at det gik ud over gengivelsen af sort, og samtidig var støjreduktionen næsten lige så effektiv som Adobes. Manuel opretning af vignettering er ganske svær at styre. Her skal man justere styrken mellem billedmidte og hjørner. Der er en automatisk funktion, og man kan selv oplære programmet ved at gemme en profil for kameraet og forskellige brændvidder. Det burde være nemt lige at rette en lidt skæv horisont, men det er det ikke.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Man kan sagtens konvertere raw-filer med Photo Ninja, men det er noget af en kamp. PictureCodes støjreduktion imponerede os, men alt i alt er prisen for høj og arbejdsgangen for langsom til et godt workflow.

Specifikationer

Mærke
PictureCode