Silkypix Developer Studio Pro5

Hver gang du har været igennem en funktion, som fx justering af farve, skal du trykke på en knap for at opdatere billedet, før du kan gå videre og ændre fx skarpheden.

af Gearguiden #Programmer #Silkypix
6.8

Japanske Silkypix levede de første mange år et stille liv. Softwarens japanske skrifttegn blev først oversat til engelsk for fem år siden. Mange vil allerede kende Silkypix som det konverteringsprogram, der leveres med Panasonics systemkameraer. Det medfølgende er dog kun version 3, hvor vi her tester den nye og ganske dyre version Pro 5. Brugerfladen er nydelig og nærmest tredimensionel på skærmen. Gemmer man justeringer som forindstillinger, kaldes de cloakroom, eller garderobe.

Ganske opfindsomt. Knap så godt er det, at vigtige værktøjer som fx rotation og vignettering ikke er at finde i værktøjskassen. De er der, men de er som udgangspunkt deaktiverede. Når man får dem op på skærmen via menupunktet View, bliver Silkypix en hel del bedre at arbejde med. Rigtig godt bliver det dog ikke, da programmet opdaterer meget langsomt og på dette punkt dermed minder meget om Photo Ninja. Hver gang du har været igennem en funktion, som fx justering af farve, skal du trykke på en knap for at opdatere billedet, før du kan gå videre og ændre fx skarpheden. Silkypix er egentlig gearet til, at man skal konvertere fotos i hele mapper ad gangen, men skal man have det optimale ud af hvert enkelt motiv, skal det naturligvis gøres individuelt. Silkypix når ikke testens bedste.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Når man først får aktiveret de værktøjer, man skal bruge, arbejder Developer Studio Pro 5 godt, men det opdaterer for langsomt. For at tingene skal hænge sammen, skal prisen reduceres til en tredjedel.

Specifikationer

Mærke
Silkypix