Asus PQ321

Bag det ordinære navn gemmer sig den vildeste skærm, vi nogensinde har testet. Du får Ultra HD og 32 tommers topklasse, men den er kun for de velbeslåede.

#Tilbehør #Asus
8.5

Full HD er efterhånden hver mands eje, så nu er det tid til det næste skridt op ad kvalitetsstigen. Det hedder Ultra HD eller 4K, og opløsningen er på vilde 3840 x 2160 pixels. De første videokameraer kan allerede optage i 4K, men det får man først glæde af, når man bruger en skærm som ASUS PQ321. Vi optog 4K med et GoPro Black Edition, og det er fantastisk at opleve, hvordan man bare kan rykke tættere på skærmen og se nye detaljer, man ikke kunne på normal afstand.

Detaljegengivelsen repræsenterer ganske enkelt et kæmpe skridt fremad. Farver, toneforløb, skarphed og alle de andre kvalitetsparametre står også flot, uanset om du bruger skærmen til at behandle billeder eller se video. Systemkravene er høje. Du skal have en stationær pc med et relativt nyt skærmkort med Displayport-stik. Det var en kamp for os at få skærmen til at vise 4K ved de lovede 60Hz. Takket være god support fra ASUS lykkedes det dog at løse problemerne, og det var anstrengelserne værd. Prisen er desværre ikke en trykfejl.

Læs mere om Ultra HD og 4K her

Konklusion

Karakteren afspejler fornemme funktioner med tårnhøj opløsning og en helt forrygende billedkvalitet, men også at brugervenligheden er lav og prisen for høj. Er du teknologisk firstmover med et velpolstret Dankort, er PQ321 dog et must.

Specifikationer

Mærke
Asus