Canon EOS-1D X Mark III

Canons stærkeste kort, når sportsfotograferne drager til OL i Japan til sommer, er bygget som en kampvogn. Alligevel er ergonomien i top. Alt ved Canon EOS-1D X Mark III signalerer hastighed og præcision.

af Gearguiden #Kamera #Canon
9.1

Det er svært ikke at blive betaget af Canons stærkeste kort til sportsfotografer. Full-frame-kameraet er bygget som en kampvogn, men ergonomien er så god, at man hurtigt glemmer vægten på 1250 gram. Betjeningen er logisk, og knapperne sidder, hvor man har brug for dem. AF-ON-knappen ved højre tommelfinger er blevet berøringsfølsom, så man bare flytter fokuspunkt ved at stryge fingeren hen over knappen. Med lidt tilvænning fungerer det virkelig godt. Følsomheden kan finindstilles, hvis knappen reagerer lidt for kvikt. Der er to af knapperne, der passer til fotos i henholdsvis høj- og bredformat.
Alt ved spejlreflekskameraet signalerer hastighed og præcision. Det tager 20 fotos i sekundet ved live view og 16 med søger, hvilket er hurtigst for et spejlrefleks. Bufferen er så stor, at man bare kan blive ved at skyde i højeste hastighed. Autofokussen har nu 191 punkter til rådighed, når man bruger søgeren. Det er over tre gange så mange som i forgængeren. Med live view, hvor man komponerer på skærmen frem for søgeren i et spejlreflekskamera, er der 3869 fokuspunkter fordelt i 525 zoner, og der er effektiv øjefokus. Her får man de samme avancerede muligheder som med de bedste spejlløse kameraer, hvor man dog kan bruge søgeren. Vi foretrækker at have den store optiske søger i EOS-1D X Mark III for øjet, da det giver en mere stabil arbejdsstilling. Her klarer autofokussen sig uden slinger, og uanset om vi skød motorsport eller basketball hægtede den sig hurtigt og sikkert fast. Ved motiver, der kom direkte imod os, havde vi en fejlmargen på nul, og selv vanskelige panoreringer klarede kameraet flot.
Billedkvaliteten er fornem med høj detaljegengivelse. Batterilevetiden er fornem. Selv da vi havde skudt 1624 raw- og jpeg-billeder, var der 46 procent strøm tilbage. Kameraet er dog en del dyrere end de nærmeste konkurrenter.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Kameraet leverer en imponerende hastighed, og uanset om vi skød motorsport eller basketball hægtede den avancerede autofokus sig hurtigt og sikkert fast på motiverne. De nye AF-ON-knapper giver god kontrol med fokuspunkterne, og batterilevetiden er i top. Desværre er prisen voldsom.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
20,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1,0x
LCD-skærm
3,2
Billeder/sekund
20,0
Max. ISO
819.200