Canon EOS 2000D

Canon EOS 2000D

Når det gælder høj billedkvalitet til lav pris, er dette kamera noget af det bedste, du kan få. Brugervenligheden er desuden god. Når det nye EOS 2000D ikke er det billigste spejlrefleks fra Canon, havde vi gerne set flere funktioner og en højere optagehastighed.

af Gearguiden #Kamera #Canon
8.6

Canon EOS 2000D er et lille og let kamera at arbejde med. Alle hjul og knapper ligger under højre hånd, og skærmen på 3,0 tommer og menusystemet er overskueligt. Det kan være lidt svært at vurdere eksponeringen på skærmen før og efter optagelsen, da især højlys ikke vises helt præcist. Søgeren er af spejltypen og dermed lidt lille og mørk, men det gælder alle spejlreflekser i denne prisklasse. Større modeller har en prismesøger.

Autofokus er Canons traditionelle med ni fokuspunkter, og mange andre funktioner er også ført videre fra forgængeren EOS 1300D, der fyldte og vejede det samme og brugte samme batteri. ISO går fortsat kun til 12.800, serier kan stadig kun optages med 3,0 billeder per sekund, og den indbyggede blitz rækker stadig 9,2 meter. Ligesom med forgængeren er der ikke indbygget sensorrens i EOS 2000D. Billedprocessoren er fortsat DiGiC 4+, og samtlige knapper sidder, præcis hvor de sad på 1300D. Video kan stadig kun optages i Full HD. Kameraet er dermed ret skrabet, når det gælder funktioner. Den store forandring er en ny billedchip, der øger opløsningen fra 17,9 mio. pixels til 24,0 mio. pixels. Detaljegengivelsen fra  EOS 2000D er glimrende, og du får generelt en rigtig fin billedkvalitet til så lav en pris. Eksponeringen er god, og du har mulighed for at lave store print eller beskære billederne ret hårdt. Farverne er tiltalende, og skarpheden er god. Vi anbefaler højst at bruge ISO 6400, selv om ISO 12.800 kan gå an i en snæver vending.

Mod forventning hedder kameraet ikke EOS 1400D. Canon har nemlig ændret navngivning i denne kameraklasse for at give plads til et endnu mindre EOS 4000D, som vi er ved at teste.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

EOS 2000D overtager pladsen fra EOS 1300D i Canons billige ende af spejlreflekssystemet. Kameraets højere opløsning sætter ny standard i prisklassen.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
24
Brændviddeforl./optisk zoom
1,6
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
3
Max. ISO
12800