canon200D_03

Canon EOS 200D

EOS 200D er Canons mindste og letteste spejlreflekskamera. Det er elegant og velfungerende og tager gode billeder. Teknologisk er der dog et hængeparti.

af Gearguiden #Kamera #Canon
8.9

Canon EOS 200D imponerede os trods den rimelige pris. Det er nemlig lækkert og elegant og ikke meget større end et systemkamera. Det fine samspil mellem knapper og den berøringsfølsomme skærm gør de fleste af kameraets funktioner nemme at indstille.

En uheldigt udformet tænd/sluk-knap gør det alt for nemt at stille kameraet på videooptagelse i stedet for foto. Desuden er den billige søger god for en søger af denne type, men den er ikke så lys og skarp som en ægte prismesøger. Skærmen er god til kameraindstilling, men mindre pålidelig til at vurdere optagelserne på. Vi kom i starten hjem med en del lettere overbelyste billeder, fordi vi brugte eksponeringskompensationen. Her skal man bruge histogrammet og ikke skærmbilledet. Autofokus er god til almindelig brug. Det er klassisk Canon med ni fokuspunkter i rudermønster, som vi så første gang på EOS 400D.

Billedkvaliteten er glimrende med god eksponering, fin detaljegengivelse og flotte farver selv under svære lysforhold. Op til ISO 6400 står billederne flot. 25.600 er absolut anvendeligt.

Canons nye kitobjektiv, EF-S 18-55mm F4.0-5.6, er et positivt bekendtskab. Mekanisk synes det af langt bedre kvalitet end andres tilsvarende, og optisk er det virkelig godt. EOS 200D optager video i op til Full HD. Vi havde forventet 4K.

Alt i alt har EOS 200D det, familiefotografen skal bruge. Det er lille, præsentabelt, let, forholdsvis nemt at bruge, og så tager det glimrende billeder. Skal det nye kamera derimod benyttes til mere krævende optagelser som fx sport eller andre hurtige motiver, ville vi snuppe det lidt større og mere avancerede EOS 800D.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

200D er et kompakt, elegant spejlreflekskamera, som tager gode billeder og er en fornøjelse at bruge. Et rigtig godt bud til begyndere og mindre øvede.
Autofokussen er stadig Canons gamle traver med ni punkter i rudermønster midt i billedet. Desuden er videoopløsningen ikke helt i top.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
24
Brændviddeforl./optisk zoom
1,6
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
5
Max. ISO
51200