Canon EOS 250D

Canon har med det nye EOS 250D sat rekorden for verdens mindste ­spejlrefleks med fleksibel skærm.

af Gearguiden #Kamera #Canon
8.8

Canon har med det nye EOS 250D sat rekorden for verdens mindste ­spejlrefleks med fleksibel skærm. Heldigvis har det en del mere at byde på, end man kunne forvente af et kamera i denne klasse. Der er mange fællestræk med system­kameraet EOS M50, fx den nye ­DIGIC 8-processor, der gør det muligt at optage video i 4K. Alene det er et skridt videre fra den tidligere model, EOS 200D.

Søgeren er lidt lille og mørk. Til gengæld er de ni fokuspunkter, man får i søgeren, ­suppleret med hele 3975 punkter, man får, når man bruger ­skærmens live view som søger. Her kan man også bruge den nye, velfungerende øjeregistrering, som også findes i de store R-modeller.

Skærmen er i øvrigt berøringsfølsom, og man bliver hurtigt glad for at vælge funktioner og fokuspunkt her, og man kan også tage et billede med et tryk på skærmen. Skærmen gengiver desværre ikke ­billederne helt korrekt, og det betød, at vi måtte bruge eksponeringskompensation i situationer, hvor det viste sig unødvendigt. Det gav både under- og overbelyste fotos. Det kræver med andre ord tilvænning, og vi benyttede histogrammet en del for at sikre velbelyste skud. Til gengæld er detalje- og farvegengivelse virkelig flot.

Ergonomien er helt fin trods det kompakte ydre, og kameraet er dejlig let og ligger perfekt i hænderne. Håndgrebet er blevet ­dybere, og det er behageligt og går hånd i hånd med den brugervenlige menu. Vi testede 250D med det ­udmærkede objektiv EF-S 18-55mm F4.0-5.6 IS STM, som kan købes sammen med kameraet for i alt 4850 kroner. Kameraet fås i sort, hvid og sølvgrå.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Sikker autofokus med fin ansigtsgenkendelse. God billedkvalitet med fine detaljer og pæne farver. Flotte og klare video­optagelser med 4K. Skærmen er ikke helt troværdig. Lav batteri-
holdbarhed.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
24
Brændviddeforl./optisk zoom
1,6
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
5
Max. ISO
51200