Canon EOS 60D

Selv om Canon forsøgte, nåede de ikke at få det nye EOS 70D med i testen. Derfor stillede Canon med det ældre EOS 60D, der dog er nok så interessant, hvis du er ude efter en god handel, for kameraet føles nemlig i enhver henseende som et trin op i forhold til EOS 700D og koster alligevel kun 600 kroner mere.

#Kamera #Canon
8.5

Selv om Canon forsøgte, nåede de ikke at få det nye EOS 70D med i testen. Derfor stillede Canon med det ældre EOS 60D, der dog er nok så interessant, hvis du er ude efter en god handel, for kameraet føles nemlig i enhver henseende som et trin op i forhold til EOS 700D og koster alligevel kun 600 kroner mere. Det er kraftigere konstrueret, ligger bedre mellem hænderne, er bedre tætnet og har prismesøger og et lcd-display oven på kamerahuset.
Sidst, men ikke mindst, har det i lighed med de større EOS’er et indstillingshjul på bagsiden, hvor man nemt og bekvemt styrer blænde eller eksponeringskompensation.
I forhold til testens øvrige kameraer holder EOS 60D fanen højt ved at være det eneste spejlrefleks med en skærm, der kan vippe og dreje. På andre punkter viser alderen sig lidt. I praksis ærgrer vi os især over kun at have adgang til ni fokuspunkter. Desuden er der en meget besværlig lås på indstillingshjulet bag på kameraet, der skal deaktiveres hver gang, man skal dreje på hjulet.
Kameraets ergonomi er rigtig fin, og menusystemet er stadig i absolut topklasse takket være den strukturerede opdeling og tydelige skrift, og med Q-knappen kan man intuitivt indstille kameraet direkte via skærmen. EOS 60D har testens bedste batteriholdbarhed.

Konklusion

Den høje alder mærkes i dette selskab, hvor billedkvalitet og funktioner halter lidt efter. Men prisen er lav, så man kan gøre et godt kup.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
17,9
Brændviddeforl./optisk zoom
1,6
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
5,3
Max. ISO
12800