Canon EOS 650D

Menuen er testens mest brugervenlige, og det er et stort plus, at den store lcd-skærm kan vippes og drejes i alle retninger, og at lys, farve og eksponering gengives korrekt.

#Kamera #Canon
8.9

Canon stillede til test med EOS 650D, da EOS 700D endnu ikke var klar i testperioden. Det gjorde ikke noget. Forskellene mellem 650D og den nye 700D er få og små, og 650D vil holde sig på markedet en rum tid til en mærkbart lavere pris. Derfor er 650D nok så attraktiv for den prisbevidste fotograf.

Kameraet ligger godt i hænderne, og selv om nogle knapper er små, og andre sidder ret tæt, vænner man sig til dem. Desværre aktiverer kameraets afbryder også videofunktionen, og det er for let fejlagtigt at indstille kameraet på video i stedet for foto. Menuen er testens mest brugervenlige, og det er et stort plus, at den store lcd-skærm kan vippes og drejes i alle retninger, og at lys, farve og eksponering gengives korrekt. Skærmen er berøringsfølsom som på en smartphone, og det er let og intuitivt at bruge denne måde at indstille kameraet på. Systemet fungerer fint ved normal fotografering og endnu bedre ved live view, hvor man fx kan pege på det, der skal være skarpt, hvorefter kameraet straks fokuserer. Der er indgang til fjernbetjening og mikrofon. Autofokus måles i beskedne ni punkter i billedmidten. Søgerbilledet er synligt mindre end Pentax’, men lyst og skarpt. Autofokus fungerer hurtigt og præcist ved normal fotografering. Ved live view er den knap så sikker, og fokusmotoren støjer, når man fokuserer ved video. Med Canons nye STM-objektiver, der er tilbehør til 650D og standard med 700D, glider fokuseringen mere jævnt ved videooptagelse. STM-objektivet har samme specifikationer, men er lidt større.
 

Godt allroundkamera

EOS 650D leverer en virkelig fin billedkvalitet, hvor det har testens højeste score. Farvegengivelsen er til den forsigtige side, men hvis man benytter Picture Style-funktionen til at trimme jpeg-billeddannelsen, ligger farverne i top, og kameraet håndterer blandingslys meget fint. Eksponeringen håndterer normale og lyse motiver fint, men bliver snydt af mørke. EOS 650D er finkornet på lav ISO, som det fremgår af grafikken, men ved ISO 25.600 er billederne så kornede, at man så vidt muligt bør undgå den. 650D har alt i automatik, på nær kreative optagefiltre. Der er en velfungerende HDR-funktion, som optager tre billeder og automatisk smelter dem sammen til ét. Den fungerer fint, men ikke helt på niveau med de bedste.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Når Canon står som vinder, er det takket være en meget fin billedkvalitet under de fleste forhold kombineret med en yderst attraktiv pris.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
17,9
Brændviddeforl./optisk zoom
1,6x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
5
Max. ISO
25600