anm_canon6D2_01

Canon EOS 6D Mark II

Efter godt fem år er Canon endelig klar med en afløser for EOS 6D. Langt hen ad vejen ligner det forgængeren, men under overfladen er der sket ting og sager.

af Gearguiden #Kamera #Canon
8.7

Canon EOS 6D Mark II ligner ved første øjekast til forveksling det første EOS 6D. Det fik næsten fem år på markedet, hvilket er uhørt lang tid. Vægt og mål er næsten de samme, og med få undtagelser er stik, knapper og hjul placeret som på forgængeren. De mest iøjnefaldende forandringer er det nye stik på fronten til et fjernudløserkabel samt skærmen, der nu kan vippe og dreje. De store nyheder ligger da også under overfladen. Auto-
fokus er betydeligt forbedret og har nu 45 fokuspunkter. Det gamle 6D havde 11. Med Mark II kan fokuspunkterne grupperes som på fx de nye EOS 5D-modeller. Hele 27 af de 45 fokuspunkter er aktive ved F8.0, så autofokus også fungerer, når du bruger telekonverter. Fokushastighed og -præcision ved foto er virkelig god og kan følge med kameraets øgede top-
hastighed på 6,5 billeder i sekundet. Den største forbedring ligger dog i autofokus ved video og live view. Her leverer den nye Dual Pixel-sensor god og glidende fokus – ikke mindst sammen med et af Canons nye STM-objektiver. Kameraet kan desuden fokusere ved, at man peger på den berøringsfølsomme skærm, Det virker virkelig godt. Desværre har kameraet ikke fået et joystick til eksempelvis at vælge fokuspunkter, som på blandt andet EOS 5D Mark IV.

I forhold til billedkvalitet er det gamle 6D ikke nem at efterfølge, og EOS 6D Mark II er da, trods sine 26,0 mio. pixels, heller ikke nævneværdigt bedre end forgængeren, når det gælder detalje- og farvegengivelse, billedstøj og dynamisk omfang. Trods en ny lysmåler skal der ofte arbejdes med eksponeringskompensationen for at ramme korrekt eksponering, men det er nemt, og man vænner sig til det.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

EOS 6D Mark II er et glimrende full-frame-kamera med klart forbedret auto-
fokus. Der er indbygget wi-fi, Bluetooth og gps, og ergonomien er i top.
Efter fem år burde 6D Mark II skille sig mere overbevisende ud fra sin forgænger. Skærmen måtte gerne være større, og vi savner et joystick. Ikke 4K-video.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
26
Brændviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
6,5
Max. ISO
102400