Canon EOS 70D

Se også nyere test fra nr. 2/2015

#Kamera #Canon
8.9

EOS 70D er et af de større spejlreflekskameraer i testen. Det giver lidt ekstra at bære på, men giver til gengæld pondus og god ergonomi under optagelsen. Specielt til naturoptagelser er det et stort plus, at skærmen frit kan vippes og drejes i alle retninger. Den er tilmed berøringsfølsom, og de fingernemme muligheder er særdeles godt integreret med kameraets øvrige indstillinger. I forhold til forgængeren 60D er 70D blevet opgraderet med den gode autofokusenhed fra EOS 7D til actionfotos. Den har 19 fokuspunkter. Det er mindre end halvdelen af fx Nikon D7100, og de dækker da også et mindre område. De 19 punkter kan vælges enkeltvis, i grupper, eller alternativt kan automatikken selv vælge, hvilke der skal bruges. Det er ikke så nemt at vælge punkter som på kameraets forgængere, men man vænner sig til det. Til gengæld har 70D en ny fasedetekterende autofokus indbygget i sensoren. Den virker usædvanligt godt, og for første gang er autofokus under live view og videooptagelse praktisk anvendelig på motiver i bevægelse. Den klassiske autofokus er dog stadig hurtigst og bør bruges ved normal fotooptagelse. 70D har fået indbygget wi-fi, der kan benyttes til at overføre billeder og fjernbetjening af de grundlæggende funktioner. Kameraet er grundigt tætnet, men det er Canons EF-S-objektiver desværre ikke.

Flotte farver

Billedkvaliteten er ganske fin, og ikke mindst imponerer Canons farvegengivelse under selv krævende forhold. Korn er fint under kontrol, og man kan trygt arbejde ved også de højeste ISO-værdier til fx indendørs sport. Skarphed og detaljegengivelse er fin og overgås kun marginalt af Nikon D7100. Kitobjektiverne er gode, men desværre kan 70D kun korrigere for deres vignettering, men ikke deres fortegning. For at få korrekt eksponering skal der arbejdes en del med eksponeringskompensationen. Vi skulle på 70D give op til +1,5 på motiver, som fx D7100 eksponerede optimalt uden nogen kompensation. Videooptagelser bliver flotte, og den nye autofokus er testens bedste til video. Den indbyggede mikrofon er følsom for vindstøj, men der er stik til ekstern mikrofon, og lydstyrken kan indstilles manuelt. Prisen gælder kamerahuset alene, men vi fandt 70D kitobjektivet EF-S 18-55mm STM til 8695 kroner.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

EOS 70D er et dejligt kamera med flotte farver og stærk fokus til video, men autofokus og eksponering når ikke helt niveauet på Nikon D7100.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
20,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1,6x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
7,0
Max. ISO
25.600