Canon EOS M200

Den trecifrede EOS M-serie består af Canons mindste og billigste spejlløse systemkameraer.

af Gearguiden #Kamera #Canon
8.6

Den trecifrede EOS M-serie består af Canons mindste og billigste spejlløse systemkameraer. M200 har en forholdsvis stor APS-C-sensor på 24,0 mio. pixels, og man kan benytte de otte EF-M-objektiver eller den omfattende serie af EF-optikker, hvis man køber en adapter. Canon slår på, at dem, der er vant til at fotografere med smart­phones, kan få bedre billedkvalitet, men kameraet er også et bud til entusiaster, der er ude efter et lille og billigt kamera med stor sensor.

Sensoren er mange gange større end mobilernes små udgaver og giver dem derfor også baghjul især i mørke motiver. Detaljegengivelsen er langt bedre med M200, og særligt med manuelle indstillinger brillerer kameraet. Automatikken er dog også rigtig fin.

Kameraets autofokus er virkelig god. Den bruger Canons Dual Pixel CMOS-autofokus, der giver hurtig og præcis fokus og tilbyder både ansigts- og øjegenkendelse samt flere andre fokustyper. Den bedste og hurtigste autofokusindstilling, er den, hvor du på skærmen peger på det, der skal være skarpt, og så følger M200 motivet, også selv om det bevæger sig.

Mange vil sikkert være godt tilfredse med, at der ikke er så mange knapper til at forvirre, og at de fleste indstillinger klares på den berøringsfølsomme skærm. Er man vant til fx spejlrefleks, savner man dog fx at kunne vælge optageprogram på et hjul i stedet for på skærmen.

Modsat forgængeren M100 optager M200 video i 4K. Kvaliteten er synligt bedre end Full HD, men desværre beskæres billedet, så man ikke får så meget vidvinkel, og desuden bliver den fine autofokus erstattet af en grov, kontrastbaseret AF. Fotoentusiasten vil savne en søger og flere knapper til hurtigere indstilling.

M200 står stærkt på billedkvalitet og ikke mindst autofokus, men er presset på prisen af ældre konkurrenter som Panasonic GX800 eller Sony A6000, som begge er en hel del billigere.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Billedkvaliteten er god, og autofokus velfungerende. Berøringsfølsom skærm er fint integreret i betjeningen.
Autofokus og vidvinkel halter ved 4K-videooptagelse. Prisen er høj i forhold til konkurrenter. Generende reflekser i skærmen
ved solskin.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
24,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
6,1
Max. ISO
25.600