Canon EOS M50

EOS M50 er på én gang kompakt, let og billigt, og så er det hurtigt og præcist at arbejde med. M50 skyder desuden – som det første kamera – i det nye raw-format.

#Kamera #Canon
8.9

Canon EOS M50 er et kompakt og let kamera, der er udstyret med en glimrende elektronisk søger og en berøringsfølsom skærm på 3,0 tommer, der kan vippes og drejes i alle retninger. Det har en hurtig, lydløs og præcis autofokus. Alle knapper ligger under højre hånd, og når man har vænnet sig til kameraet, er det hurtigt at indstille.
Billedkvaliteten bliver rigtig god for et kamera i denne klasse. Korn er fine til og med ISO 6400. ISO 25.600 er ganske kornet, og vælger man i menuen at booste topfarten til 51.200, går det helt galt, især i svagt lys.
M50 kan som det første kamera skyde i Canons nye raw-format CR3. Hvor CR2 gav mulighed for at gemme raw-filer i ­lavere opløsning, har CR3 en CRAW-indstilling, der i ­stedet ­komprimerer en raw-fil i fuld størrelse. Fordelen er umiddelbart de væsentligt mindre filstørrelser og en flot billedkvalitet, der matcher CR2 under gode lysforhold og ved lav ISO. Man bevarer fordelene ved raw, så længe billedet ikke skal vises alt for stort, da der ellers begynder at dukke støj op i skyggeområder og ved høj ISO, og får samtidig plads til op til dobbelt så mange billeder på kortet.
Vores positive indtryk af M50 skal ses i lyset af, at Canons hidtidige kameraer i M-serien har været ganske dyre og ikke ­specielt gode. Vi savner da også et større udvalg af objektiver, som fx lysstærke modeller med fast brændvidde og billigere vidvinkel- og normalzoom. Alt tyder dog på, at Canon nu ­tager ­systemkameraer alvorligt, og M50 er et solidt skridt i den rigtige retning.

Konklusion

Canon EOS M50 byder på en fin balance mellem pris, billedkvalitet, vægt, størrelse og ikke mindst fotoglæde.

Skarpheden i jpeg-billederne kunne godt være bedre. M-­systemet skal have flere objektiver, og det kan kun gå for langsomt.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
24
Brændviddeforl./optisk zoom
1,6x
LCD-skærm
3”
Billeder/sekund
10
Max. ISO
51000