Canon EOS M6 Mark II

Det nye EOS M6 Mark II er et spejlløst systemkamera i mellemklassen og det dyreste i Canons EOS M-serie. Det har en god ergonomi og høj kvalitet, og så er det det første systemkamera med en APS-C-billedsensor på forrygende 32,3 mio. pixels.

#Kamera #Canon
8.8

Det nye EOS M6 Mark II er et spejlløst systemkamera i mellemklassen og det dyreste i Canons EOS M-serie. Det har en god ergonomi og høj kvalitet, og så er det det første systemkamera med en APS-C-billedsensor på forrygende 32,3 mio. pixels. Det giver store filer, men alligevel ekspederer kameraet op til 14 billeder i sekundet i fuld opløsning. Med en særlig funktion kan man tage en serie på hele 30 billeder i sekundet, hvorefter man kan vælge ét af dem, som man kan gemme i jpeg-format. Det er dog i nedsat opløsning på 17 mio. pixels.

Vi testede kameraet med flere objektiver, heriblandt EF-M 32mm F1.4 STM, hvor vi fik meget flot skarphed og detaljegengivelse for et kamera i denne klasse. Gengivelsen på ISO 12.800 er god, og selv på ISO 25.600 er kornene til at leve med. Det dynamiske omfang er også flot, så man kan hente rigtig mange detaljer frem i højlys og skygger i raw-filerne.

Vi savner dog en søger, hvilket mange konkurrenter har. Skærmen er nærmest umulig at aflæse i solskin, også fordi en stor del af indstillingerne bedst laves på den berøringsfølsomme skærm, som derfor sjældent er helt ren. Man kan købe den elektroniske søger EVF-DC2 til at sætte i tilbehørsskoen for 1810 kroner.

En svaghed, man ikke direkte kan klandre kameraet, er, at objektiverne er få og ikke alle på niveau med sensoren i dette kamera. Her er Fujifilm og Sony bedre stillet, og det er spejlreflekskameraet EOS 90D med tilsvarende indmad også.

I øvrigt er M6 Mark II en fornøjelse at bruge. På skærmen klares det vigtigste, som fokus, ISO og eksponeringskompensation hurtigt og præcist, og andre vigtige funktioner ligger i de to nye indstillingshjul under højre tommel- og pegefinger. Autofokus er hurtig og præcis, og der er også en velfungerende øjefokus, men den følger ikke motiver helt på samme høje niveau som Sonys.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Med det rette objektiv er billedkvaliteten fornem. Berøringsfølsom skærm er fint integreret i betjeningen. Indstillingshjul under højre hånd er meget velfungerende.
Skærmen er svær at aflæse udendørs i solskin. Ingen indbygget søger.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
32,3
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
14
Max. ISO
51200