Canon EOS R

Nu er Canon endelig klar med full-frame uden spejl. Det betyder fantastiske billeder og sikker autofokus i et lækkert hus, der også har plads til smarte nyskabelser.

#Kamera #Canon
9.1

Canon EOS R er spækket med funktioner, der i bund og grund gør det sjovere at fotografere. Canons nye systemkamera med full-frame-sensor byder på god ergonomi og en velkendt Canon-brugerflade. De fleste knapper kan brugertilpasses, hvilket også gælder den nye touch pad, som sidder til højre for den gode søger. Med en tommelfingerbevægelse kan man fx justere ISO eller bladre i billederne. Man skal blot passe på ikke at ændre noget ved en tilfældig berøring. Idéen er god, men kræver lidt tilvænning. En anden smart detalje er, at de nye tilhørende RF-objektiver har en kontrolring, som kan programmeres. Vi valgte at styre eksponeringskompensationen her, og det fungerede hurtigt og godt. Desværre er der ikke billedstabilisering i kameraet, hvilket er ærgerligt, hvis man bruger ustabiliserede EF-objektiver med adapter.

Kameraet har rekordhøje 5655 fokuspunkter, der stort set dækker hele billedfladen. Der er mange fokusindstillinger, herunder øjeprioriteret fokus, der fungerer sikkert ved både foto og video. Vi var også fascineret af, hvor hurtigt autofokus bed sig fast, allerede før vi havde trykket på udløserknappen – selv i meget svagt og udfordrende lys. Da vi skød serieoptagelser, oplevede vi ingen sort skærm i hele sekvensen på de 8,0 billeder i sekundet, EOS R kan skyde. Også den lydløse lukker, der kan vælges i menuen, var overbevisende i sin absolutte tavshed.

Billedkvaliteten fra sensorens 30,1 mio. pixels er overbevisende med virkelig fine detaljer og en eksponering, der sidder lige i skabet. ISO går til 40.000, men kan udvides til 102.400, der kan bruges i nødstilfælde. Billedstøj bliver først for alvor synlig omkring ISO 25.600.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Imponerende billeder, funktioner og lynhurtig autofokus. Ergonomien er god, og de mange tilpasningsmuligheder gør EOS R til en helt suveræn debut. Den elektroniske søger tærer godt på batterilevetiden, og vi savner billedstabilisering i kamerahuset. Er med de nye objektiver ikke særlig kompakt.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
30,1
Brændviddeforl./optisk zoom
1x
LCD-skærm
3,15
Billeder/sekund
8
Max. ISO
102400