anm_canonG1X3_01

Canon PowerShot G1 X Mark III

Et kompaktkamera har fået billedprocessor, zoomområde og sensorstørrelse som et spejlrefleks. Spørgsmålet er, om det også kan hamle op med de store drenge?

af Gearguiden #Kamera #Canon
8.8

PowerShot G1 X Mark III lyder som en ansigtsløftning af Mark II fra 2014, men det er et helt nyt kamera. Kompaktkameraet har nemlig fået en større APS-C-sensor på 24,0 mio. pixels. Desuden har det fået en stærkt tiltrængt elektronisk søger, der er stor og god, og markant bedre specifikationer på fx optagehastighed og fokuspunkter. Alligevel er Mark III mindre og lettere end forgængerne.

Vores første oplevelse med G1 X Mark III var yderst positiv. Kameraet reagerer præcist, og det er nemt at vælge automatik og eksponeringskompensation på hjulene oven på kameraet, mens andre indstillinger kan klares på den berøringsfølsomme skærm eller knapperne bag på kameraet. Billederne blev meget skarpe og detaljerige, og farvemætningen var høj, når Picture Style-indstillingen var sat til Auto. Kameraet kan naturligvis også tage raw. Billederne er finkornede op til ISO 25.600. Hvis zoomen svarende til 24-72 mm ikke er nok, er der yderligere 4x digital zoom, der godt kan gå, hvis billederne bare skal ses på en skærm.

Spiller G1 X Mark III så lige op med et spejlrefleks? Til de nemme motiver er svaret ja. Når der skal laves hurtige indstillinger af automatik eller autofokus, mærker man forskellen. Vi ville gerne have haft mulighed for at indstille autofokuspunkt på skærmen med tommelfingeren, mens vi kiggede i søgeren. Det kan nogle nye kameraer, men ikke dette. Til mere krævende motiver er svaret derfor nej. Makroindstillingen findes desuden kun omkring 24 mm, hvor man skal meget tæt på motivet. Opstartstiden er to sekunder – det føles som lang tid, når et godt motiv pludseligt viser sig. Endelig er batteriholdbarheden kun 220 optagelser.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Kameraet giver masser af fotoglæde, og de nemme motiver som ferie, familie og landskaber klarer G1 X Mark III i fin stil.
Skal vi lade fornuften råde, skal kameraet mindst 2500 kroner ned i pris, før vi vælger det. Konkurrencen er benhård.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
24
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
8
Max. ISO
25600