Canon PowerShot G16

Lad os tage udgangspunkt i, hvad et kamera i denne klasse skal kunne. Vi vil gerne have et kompakt kamera med høj billedkvalitet, gode fotomuligheder og til en fornuftig pris.

#Kamera #Canon
8.6

Canon G16 er ikke perfekt, men det leverer varen bedre end noget andet kamera i testen. Starter vi med objektivet, dækker det 28-140 mm fra F1.8, hvilket er fremragende. Der er optisk billedstabilisering og indbygget objektivdæksel. Design, finish, ergonomi og medfølgende software ligger tæt op ad EOS-spejlreflekserne.

Desuden er kameraet kompatibelt med Canons EX-blitzsystem, og der er indbygget wi-fi. Billeddannelsen er meget fin med testens bedste farvegengivelse og en skarphed og detaljegengivelse, der kun ligger marginalt under Nikon COOLPIX P7800. Støjmålingerne ligger pænt, og i praksis kan man faktisk tage anvendelige billeder om natten – håndholdt. Indstilling foregår på optimalt udformede knapper og indstillingshjul, der er godt placeret. Skærmen kan ikke vippe, hvilket er ærgerligt.


Det klarer konkurrenterne. Desuden er det uforståeligt, at Canon stadig ikke har panoramaautomatik, ligesom den optiske søger ligger en klasse under Fujifilm X20. Canon PowerShot G16 er ikke perfekt, men det leverer det, et kamera i denne klasse skal kunne, og er vores valg

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

G16 er nemt at arbejde med og tager glimrende billeder med klassens flotteste farver. Læg dertil en god, kraftig zoom og indbygget dæksel.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
12,0
Brændviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
12,2
Max. ISO
12.800