Canon PowerShot G5 X Mark II

Det er snart 20 år siden, at Canon lancerede PowerShot G-serien. Siden er der kommet mange modeller og forgreninger til, og en af de to nyeste modeller hedder G5 X Mark II.

af Gearguiden #Kamera #Canon
8.7

Det er snart 20 år siden, at Canon lancerede PowerShot G-serien. Siden er der kommet mange modeller og forgreninger til, og en af de to nyeste modeller hedder G5 X Mark II.

Den nye model minder en del om Sonys RX100 V med samme type sammenklappelig elektronisk søger og vipbar skærm på 3,0 tommer. Specifikationerne er nærmest identiske med blandt andet 20,0 mio. pixels og en 1”-sensor. G5 X Mark II er lidt, men mærkbart, større og tungere, men har til gengæld også en større zoom på 24-120 mm F1.8-2.8 og bedre ergonomi. Zoomen er fremragende med høj skarphed på alle blænder og brændvidder, og optiske fejl er fint under kontrol. Betjeningen er enkel og logisk, og både søger, skærm og finish er af høj kvalitet.

ISO går til 12.800 og kan boostes endnu et trin i menuen, men det giver alt for meget støj. Den kontrastbaserede autofokus følger pænt med, men er ikke helt så hurtig og præcis som de bedste, vi har set. Den skal tilmed holdes i ørerne, hvis fokuspunktet hele tiden skal ligge, hvor man gerne vil have det. Ansigtsfokus er til tider usikker og kan desværre ikke vælges ved kontinuerlig optagelse.

Canon leverer hele 30 billeder per sekund ved raw-serier. Med et hurtigt kort, 1/1600 sekund og laveste jpeg kom vi op på 22. Med normal jpeg nåede vi 19.

Det gamle G5 X havde en elektronisk søger midt på kameraet. På G5 X II er den flyttet ud i venstre side. Fint nok. Problemet er bare, at den sensor, der registrerer, om fotografen kigger i søgeren, stadig sidder midt på kameraet. Under vores første optagelser oplevede vi derfor gang på gang, at søgeren gik i sort, og søgerbilledet røg ned på skærmen, fordi fotografens ansigt ikke altid dækkede sensoren. Vi løste problemet ved altid at holde højre tommelfinger oven på sensoren, men det burde ikke være nødvendigt at skulle tænke på den slags.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Topklassezoom med fin lysstyrke og godt zoomområde. Klassens måske bedste ergonomi. Et godt og ganske nyttigt kamera i det daglige.
Autofokus kræver for meget opmærksomhed. Usmart placering af søgersensor.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
20
Brændviddeforl./optisk zoom
4,2x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
30
Max. ISO
25600