Canon PowerShot G7 X Mark III

Gode kompaktkameraer er typisk udstyret med en 1”-sensor, der langt overgår mobiltelefonerne.

af Gearguiden #Kamera #Canon
8.5

Gode kompaktkameraer er typisk udstyret med en 1”-sensor, der langt overgår mobiltelefonerne. Sonys RX100 VII koster næsten 10.000 kroner, men med dette G7 X Mark III får du et af markedets billigste bud i klassen. Kameraet er udstyret med Canons nye Digic 8-processor, der giver dig mulighed for at skyde en serie med hele 30 raw-billeder i sekundet, hvilket er ret imponerende til prisen. Vælger du jpeg, er hastigheden 20 skud per sekund, og med den udmærkede autofokus aktiveret får du otte per sekund. Med et hurtigt UHS-II-kort sagde bufferen stop efter 50 jpeg- og raw-skud i serie. Det er ret flot.

Kameraet eksponerer sikkert, detaljegengivelsen er flot, og farverne er naturlige. Billedstøj er under fin kontrol op til ISO 3200, hvorefter det går stærkt ud over detaljerne. Objektivet er på 24-100 mm, og med maksimale blændeværdier fra F1.8 til F2.8, er det let at undgå de højeste ISO-værdier, som vi stærkt vil fraråde. Den store blændeåbning betyder også, at du kan opnå en blød baggrundssløring. Objektivet leverer i øvrigt fin skarphed i hele zoomområdet. Autofokussen er hurtig og sikker. Det gælder også den gode ansigtsgenkendelse. Der er en fiks kontrolring omkring objektivet. Den kan programmeres, og vi havde fx god brug af at indstille blænden her. Ringen drejes dog nemt utilsigtet. Bliver du træt af det, kan den let deaktiveres.

Canon har naturligvis skåret lidt hist og her for at presse prisen, så du må undvære en søger ligesom hos den nærmeste, men langsommere og billigere konkurrent i klassen, Panasonic Lumix DMC-LX15. Er det vigtigt med en søger, må du spendere en tusse mere for storebror G5 X Mark II, der også har lidt mere tele, eller fx en af Sonys RX100-modeller. Til trods for at den berøringsfølsomme og vipbare skærm giver en flot og troværdig visning, spenderer vi gerne ekstra for den ret fine søger i G5 X Mark II.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Flot billedkvalitet med gode farver og detaljer. Imponerende hastighed ved serieoptagelser. Stærk pris for et kamera med 1”-sensor.
Kontrolringen er for let at skubbe ved et uheld. Man må undvære søger.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
20
Brændviddeforl./optisk zoom
4,2
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
30
Max. ISO
25600