Canon PowerShot G7 X

Canon PowerShot G7 X er et vellykket lommekamera med en god brændvidde til den kræsne entusiast. Vi savner dog en søger, men de små mål er et plus.

#Kamera #Canon
8.4

Canon PowerShot G7 X er et lille og let lommekamera, og zoomobjektivet er et stort aktiv. Det dækker 24-100 mm, hvilket er flot i denne klasse, og så er det lysstærkt, idet den kun glider fra F1.8 på 24 mm til F2.8 på 100 mm. Det er smart, at kameraet har et automatisk objektivdæksel, så frontlinsen holdes ren. Optikken er skarp i midten, mens skarpheden falder ud mod hjørnerne. Skærmen kan vippes hele vejen rundt til selfies, og eksponeringen går benhårdt efter det, kameraet fokuserer på, så selfies altid bliver veleksponerede. Det gør andre motiver dog ikke nødvendigvis. Hvis fokus bider sig fast i fx noget mørkt i motivet, bliver hele billedet overbelyst, og omvendt. Autofokussen er hurtig, men ikke altid helt præcis. Detaljegengivelsen skuffer lidt i forhold til den høje opløsning. Farverne er realistiske. Ligesom Canons øvrige G-modeller har G7 X to indstillingshjul – ét til programmer og ét til eksponeringskompensation. De er dog lidt stramme. Vi så gerne en elektronisk søger. Sony har fundet plads til en sammenklappelig søger i et tilsvarende kamera. Det er lidt ærgerligt, at pop op-blitzen sidder i venstre side, da det medfører slagskygger. Kameraet har ikke gps, men til gengæld wi-fi med NFC, så det fx kan hente gps-data fra en smartphone. Generelt er G7 X et meget kompetent kamera.

Konklusion

Canon PowerShot G7 X er et vellykket lommekamera med en god brændvidde til den kræsne entusiast. Vi savner dog en søger, men de små mål er et plus.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
20,0
Brændviddeforl./optisk zoom
4,2x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
6,5
Max. ISO
12.800