Canon PowerShot SX520 HS

Canons nye og billige ultrazoomkamera PowerShot SX520 HS skyder ti billeder i sekundet og har en suveræn funktion, der gør det nemt at fange motiver på maksimal tele.

#Kamera #Canon
8.7

Canon er på det seneste kommet med tre nye PowerShot-kameraer med superzoom på henholdsvis 30x, 42x og 65x. SX520 HS lægger sig i midten med sine 42x optisk zoom, der dækker over det velvoksne område på 24-1008 mm. I hænderne føles SX520 HS næsten, som var det et EOS 100D spejlreflekskamera, og ergonomisk kan man sagtens betjene kameraet med én hånd. Canon-entusiaster vil være dus med knapper og indstillingshjul med det samme, og kameraets bedste finesse gemmer sig på venstre side af objektivet. Her sidder nemlig zoom-assistent-knappen, som lynhurtigt zoomer ud, hvis man holder knappen inde, og straks zoomer tilbage, når man slipper knappen igen. På den måde kan man nemt finde motivet, der ellers kan forsvinde ud af billedet på 42x zoom. Funktionen gør, at vi faktisk ikke savner en søger i det billige kompaktkamera.

Fin skarphed

Det tager blot knap 2,5 sekunder for objektivet at bevæge sig fra maksimal vidvinkel til maksimal tele, mens autofokus bakker fornemt op, når der skal stilles skarpt. Faktisk var det blot under tre procent af vores testbilleder, som blev uskarpe, og det var endda på trods af, at vi skød mange fotos af dyr i bevægelse.
Billedkvaliteten er ganske fin med Canons karakteristiske varme, mættede farver og en markant kontrast. Skarpheden er også flot i hele billedfladen selv ved de mindste blænder. Som et af få kameraer i dette segment benytter SX520 HS en ccd-sensor, som er parret med billedprocessoren DIGIC-4+. Støjen ses først rigtigt fra ISO 800, mens støjreduktionen ved ISO 1600 tager hårdt fat, hvilket dæmper kornene, men samtidig også nedsætter både skarphed og detaljegrad. Den bedste billedkvalitet får man derfor, hvis man holder sig under ISO 800. Har man hang til høje hastigheder, kan man glæde sig over, at man kan nå ti fotos i sekundet med nedsat opløsning.

Konklusion

Er man på jagt efter et billigt ultrazoomkamera, som præsterer skarpe billeder med varme farver og en god kontrast ved alle brændvidder, så bør man prøve Canon PowerShot SX520 HS. Prisen er lav, og så længe man holder sig under ISO 800, kan man være rigtig godt tilfreds med billedkvaliteten. Desværre må man undvære både raw og indbygget wi-fi.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
16,0
Brændviddeforl./optisk zoom
42x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
1,6
Max. ISO
3200