Canon PowerShot SX530 HS

Hvis du kan se det, så kan du også fotografere det med Canons nye superzoomkamera. Der er vild makro og fin billedkvalitet, men ikke alt er optimeret til at tumle med de lange brændvidder.

#Kamera #Canon
8.3

Det mest fascinerende ved Canon SX530 HS er, at kameraet både er lille og let nok til, at man altid kan have det med sig, og at der ikke findes ret mange motiver, man ikke kan få i kassen med det store brændviddeområde, der dækker 24-1200 mm. Desuden kan makro ikke være bedre. Nærgrænsen er nemlig på nul cm, så du kan stille skarpt på et fingeraftryk på frontlinsen.
På lav ISO er billedkvaliteten lidt bedre end en rigtig god mobiltelefon. Det vil sige, at den i praksis er tilstrækkelig til små print og fin nok til at glædes over på en computerskærm. Objektivet er bestemt ikke dårligt, og billedet får tilføjet tilpas meget skarphed i kameraet til, at det er lige klar til brug. På de høje ISO-værdier er billedkvaliteten i svagt lys stadig brugbar, men faktisk synligt ringere end den, man får med fx iPhone 6, der kan nå ISO 2500. Den normale farvemætning er lidt tam, så her bør man vælge billedstilen Vivid for at få knald nok på farverne.

Udfordringer på tele

Fotointeresserede vil nok tænke sig om to gange, inden de køber et superzoomkamera uden søger. Det er ikke nemt at fokusere roligt på 1200 mm med et kamera, man holder frem for sig. Bedre bliver det ikke, at billedstabiliseringen tager hårdt fat i ryk, hvilket betyder, at billedet sejler rundt på skærmen, før det falder til ro. Billedstabiliseringen er dog helt uundværlig, ikke mindst fordi automatikken tillader overraskende lange lukkertider. Til billedet af hjortene valgte kameraet en lukkertid på 1/160 sekund, hvilket er i underkanten. Vi tog fem billeder, og kun de to blev rigtigt skarpe, da vi her støttede kameraet mod et træ. Ergonomi og menusystem er glimrende for denne klasse. Desuden fungerer wi-fi rigtig godt på SX530 HS, hvor NFC gør, man kan blot skal røre det med en smartphone for at få forbindelse. Kameraet kan overføre billederne i mindre størrelse, så de rent faktisk er til at håndtere for mobiltelefonen, når fotos fx skal sendes til Facebook.

Konklusion

Det er imponerende, hvor mange muligheder der gemmer sig i det lille superzoomkamera, og billedkvaliteten er ganske fornuftig. SX530 HS giver ganske meget for pengene, men der er alligevel endnu bedre kameraer derude i samme prisklasse. Det gælder både Canon SX60 HS og Sony HX400V, og desuden savner vi i høj grad en søger.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
50
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
1,6
Max. ISO
3200