Canon PowerShot SX620 HS

Selv om kameraet kun er 2,8 cm tykt, har det alligevel hele 25 x optisk zoom. Spørgsmålet er dog, om det kan holde de bedste smartphones stangen.

#Kamera #Canon
8.3

Canon PowerShot SX620 HS

har indbygget wi-fi og understøtter også NFC, så man kan overføre billederne til sin telefon blot ved at lade kamera og telefon røre hinanden. Ærgerligt nok har SX620 HS en skuffende skærm, der hverken er berøringsfølsom eller fleksibel. Kameraet kommer også bagud på point i forhold til tidens smartphones, fordi der efter vores mening er for få kreative programmer. Det gælder fx panorama- og HDR-programmer, som findes i de fleste smartphones. Desuden må man lede forgæves efter et fuldt manuelt program samt de halvautomatiske programmer.

SX620HS overgår dog de bedste smartphones, når det gælder billedkvalitet. Farverne er flot mættede, og kontrasten er god, selv om modlys volder kameraet store kvaler, da skyggerne bliver for dominerende. Billedstøj er stort set fraværende hele vejen op til ISO 3200. Til gengæld tager støjreduktionen så hårdt fat, at det går voldsomt ud over detaljegraden. Selv ved ISO 160 er detaljerne aldrig helt tydelige og skarpe. Man bør absolut holde sig under ISO 800.

Kameraets største styrke er de 25x optisk zoom, som dækker området 25-625 mm. Det er imponerende, at man kan presse så meget zoom ind i et kamerahus, som blot er 2,8 cm tykt. Zoomen er 3,5 sekunder om at komme fra maksimal vidvinkel til maksimal tele, og den arbejder helt lydløst. Ved maksimal vidvinkel er blænden F3.2, mens den falder til svage F6.6 ved fuld tele, så der skal en del lys til, hvis man vil fotografere på de lange brændvidder. Ergonomisk ligger kameraet fornuftigt i hånden – et sted, hvor PowerShot SX620 HS klart overtrumfer tidens telefoner.

Intelligent Lukker er et sjovt program, som automatisk tager et billede, når kameraet genkender et ansigt. Her kan man fange mange sjove situationer med familien. Kameraet har hverken søger eller blitzsko, og det er heller ikke noget actionkamera. Kameraet klarer blot 2,5 billeder  i sekundet, og opløsningen falder fra 20,1 til 5,0 mio. pixels, hvis man vælger funktionen, der kan tage syv billeder per sekund. Video optages i Full HD med 30 billeder i sekundet, og her er kvaliteten rimelig sammenlignet med konkurrerende kompaktkameraer, mens flere af de bedste smarphones på dette punkt klarer sig bedre.

Canons IXUS-serie var for femten år siden en gigant succes, når det gjaldt peg-og-skyd-kameraer. Siden blev også Canons PowerShot-serie omdesignet til at være kameraer i lommestørrelse. I en tid hvor smartphones og deres tilhørende apps ligger i lommen på næsten alle mennesker, kan man godt undre sig over, at der stadig er et marked for disse små digitale lommekameraer, hvor det kun er zoomstyrken, der skal lokke fotograferne til.

Konklusion

Det er imponerende, at man Canon har kunnet proppe 25x zoom ind i så lille et kamera. Knap så imponerede er vi over billedkvaliteten og programudvalget. Her præsterer kameraet ikke meget bedre end en smartphone.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
20
Brændviddeforl./optisk zoom
25-625
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
2,5
Max. ISO
3200