Canon PowerShot SX70 HS

Canons nyeste skud på stammen i denne klasse ser på papiret ret stærkt ud med mange fine funktioner – i praksis er sandheden dog en anden.

af Gearguiden #Kamera #Canon
7.1

Canon PowerShot SX70 HS hører til kategorien af kompaktkameraer med superzoom. Kameraet er udstyret med 65x zoom, svarende til 21-1365 mm, der dækker de fleste behov for både vidvinkel og ekstrem tele. ­Kameraet minder i sin udformning om de mindste EOS-spejlreflekser. Det har en elektronisk søger af den gode OLED-type, en fleksibel skærm på 3,0 tommer og kan skyde 4K-video og billeder i raw-­format. Opløsningen er øget fra 16,0 mio. pixels til 20,2 mio. pixels i forhold til forgængeren SX60 HS.
Desværre er det svært at få øje på flere billeddetaljer af den grund. Kameraets lille sensor gør det ikke bedre end de fleste gode smartphones. Faktisk er billeddannelse og skarphed virkelig skuffende. På vidvinkel er detaljegengivelsen acceptabel, men fra mellemområdet og ud til maksimal tele plører detaljerne fuldkommen sammen. ­Problemet bliver endnu værre, når man bevæger sig over ISO 400 – og det er svært at undgå. Højeste ISO er 3200, og den er ubrugelig.
Det er svært at placere ­fokuspunktet, præcist hvor man ønsker, da der hverken er berøringsfølsom skærm eller et joystick. Piletasterne er dedikeret til fx eksponeringskompensation, blitz og skifte til manuel fokus eller makro, og vil man bruge disse til at flytte fokuspunkt, skal man først aktivere dem. Det betyder, at det er virkelig svært at få det optimale ud af kameraet. Både den indbyggede ansigtsgenkendelse og følgefokus er dog meget pålidelig. SX70 HS tager SD-kort, og de sættes ind i bunden under samme dæksel som batteriet. Har man kameraet på stativ, er det desværre ikke muligt at skifte nogen af delene.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Stort zoomområde og fin ansigtsgenkendelse. God og klar elektronisk søger og mulighed for at fotografere i raw.

Høj pris for en skuffende billedkvalitet med en ringe detaljegengivelse. Fokus­indstillingerne er besværlige.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
20,2
Brændviddeforl./optisk zoom
65
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
10
Max. ISO
3200