Canon PowerShot SX700 HS

Denne kompakte model fra Canon er med sine 30x optisk zoom og glimrende trådløse funktioner et stærkt rejsekamera. Brugervenligheden er i top, men vi savner alligevel lige en vigtig ting.

#Kamera #Canon
8.6

Det er lykkedes Canon at proppe 30x zoom ned i dette tynde kamerahus, og med et brændviddeområde svarende til 25-750 mm er det noget nær et ideelt rejsekamera. Det trækker dog ned, at SX700 HS ikke har indbygget gps, for det er en del sjovere at vise rejsebillederne frem, når de er blevet indsat på et verdenskort.
Kameraets trådløse muligheder er til gengæld suveræne. Med den dedikerede knap Mobile Device Connect bag på kameraet skaber man lynhurtigt kontakt til fx sin smartphone. Kameraet understøtter også NFC-teknologien, hvor man forbinder de to enheder blot ved at lade dem berøre hinanden. PowerShot SX700 HS har også en god såkaldt intelligent billedstabilisering, hvor kameraet ud fra otte forskellige motivtyper selv vælger den mest effektive.

Overraskende detaljegrad

Billedkvaliteten er generelt rigtig flot med varme farver og en god kontrast. Farvemætningen er dog lige en tand for voldsom efter vores smag, så her kan man med fordel benytte funktionen Live på programhjulet. Via den kan man på skærmen justere kontrast, farvemætning og farvenuancer op eller ned, samtidig med at man ser ændringerne. Det er nemt og smart. I meget kontrastrige motiver ses der en smule overeksponering, men alt i alt kan man godt stole på automatikken. Også detaljegengivelsen overrasker positivt, så længe man holder sig under ISO 800. Billederne kan sagtens klare at blive printet i op til A4-størrelse, og detaljegengivelsen er markant bedre end hos konkurrenten Nikon COOLPIX S9700. Billedstøjen dukker op fra ISO 400 og er til at leve med op til ISO 1600, hvor støjreduktionen tager over, og gør billederne uskarpe. Den indbyggede blitz har en rækkevidde på blot 3,5 meter, men man slipper for røde øjne, da den hæver sig et stykke over kameraet. Skærmen har en opløsning på 922.000 punkter, men har svært ved at gengive de fine detaljer i solskin.

Konklusion

Canon PowerShot SX700 HS er et alsidigt og ganske kompakt rejsekamera, som med sine 30x optisk zoom kan stille skarpt på næsten alle tænkelige motiver. Brugervenligheden er høj, og især de trådløse funktioner imponerer. Vi savner gps, og skærmen kunne være bedre i solskin, men man får flotte billeder med mættede farver og en fin detaljegrad.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
30x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
8,5
Max. ISO
3200