Canon PowerShot SX740 HS

Der er ikke mange nyheder i det seneste medlem af Canons SX-serie af kompaktkameraer i lommestørrelse. Men en af dem imponerer til gengæld.

af Gearguiden #Kamera #Canon
8.9

Canon PowerShot SX740 HS er et af de bedste lommekameraer på­ markedet med ­superzoom. Først og fremmest på grund af den skarpe zoom, der ­svarer til hele 24-960 mm. Den er ­bakket op af en god billedprocessor, en ­s­ikker ­kontrastbaseret autofokus og ikke mindst en billedstabilisering, der tager godt fat. Farvegengivelse, kontrast­styring og ­detaljegengivelse er meget fin for et kamera i denne klasse. Ligesom hos forgængeren er højeste ­opløsning 20,3 mio. pixels. En mindre ulempe er, at ISO kun går op til 3200 – til gengæld er man da ­sikker på at undgå ISO-støj i sine ­billeder.
SX740 HS er opgraderet på farten, og vi skød billedserier med enkelt-autofokus med ni billeder per sekund over et par sekunder, hvorefter det kører langsomt. Med kontinuerlig autofokus lover Canon 7,4 billeder i sekundet. Vi oplevede, at det var meget afhængigt af motivet. Uden autofokus kom vi op på 10,0 billeder i sekundet. Alt i alt flotte tal for et kamera i denne klasse.
Ved at vippe skærmen op og fremad går kameraet i selfie-mode, og her kan man i menuen vælge ­digital baggrundssløring. Autofokus er ­effektiv, også på kontinuerlig tilstand, men ansigtsgenkendelsen overser ofte ansigter i motivet. Design og finish er elegant, og ergonomien er fin med håndgreb i gummi. LCD-skærmen på 3,0 tommer er lys, skarp og nem at aflæse. Den er ikke ­berøringsfølsom, men det gør ikke så ­meget. På et så lille kamera kommer man hurtigt til at strejfe den og lave en uønsket indstilling. Fotoentusiasten kan glæde sig over manuelle indstillinger og alle de klassiske automatikker, men man kan desværre stadig ikke skyde i raw. Kameraet har wi-fi og Bluetooth, som fungerer upåklageligt, og så har SX740 HS fået 4K-video.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Imponerende flot billedkvalitet over hele zoomområdet, pris og størrelse ­taget i betragtning. God billedstabilisering og effektiv autofokus.

Den smarte ansigtsgenkendelsesfunktion lader sig nemt narre, og så savner vi en elektronisk søger og muligheden for at optage i raw.

Specifikationer

Mærke
Canon
Mio. pixels
20
Brændviddeforl./optisk zoom
40x
LCD-skærm
3”
Billeder/sekund
9
Max. ISO
3200