Casio Exilim EX-ZR1000

Det hurtige kompaktkamera fra Casio har en fleksibel skærm og et indbygget stativ, og takket være den geniale funktionsring har man stor manuel frihed. Men der er problemer med billedstøj.

#Kamera #Casio
7.9

Casio har specialiseret sig i lynhurtige kameraer, som kan tage en masse billeder på kort tid. Exilim EX-ZR1000 er ingen undtagelse, da kameraet kan skyde 30 billeder per sekund i fuld opløsning. Ønsker man at benytte kontinuerlig autofokus, falder antallet af fotos til seks i sekundet, hvilket dog stadig er fint til action.
Opstartstiden er under et sekund, og i det hele taget reagerer kameraet prompte, også når det gælder zoom og autofokus. Fokusringen, som sidder forrest på kameraet, er intet mindre end genial. Her kan man vælge, om man vil benytte ringen til at justere hvidbalancen, zoome, justere eksponeringskompensationen eller i stedet benytte den til manuel fokus.
EX-ZR1000 er proppet med programmer og kreative funktioner. Ud over et velfungerende HDR-program kan man under programhjulet Best Shot finde glimrende portræt- og panoramaprogrammer.

Indbygget stativ
EX-ZR1000 har en fleksibel lcd-skærm, som kan vippes 180 grader, hvilket er fint ved gruppe- og selvportrætter. Det er smart med de små indbyggede fødder, man kan klappe ud bag lcd-skærmen, der betyder, at man kan placere kameraet både horisontalt og vertikalt, hvis man fx skal tage et gruppebillede.
Programmet HS Night Shot tager flere fotos i svagt lys og sætter sammen, så ISO svarer til 25.600. Kameraets største svaghed er dog billedstøjen, som dukker tydeligt op fra ISO 400. Ved ISO 1600 og ISO 3200 tager støjreduktionen så voldsomt fat, at det næsten ser ud som om, man har smurt smør på linseglasset. Det kan man dog imødegå ved at optage i raw-format, men der er stadig korn på høj ISO.
Farvegengivelsen er derimod rigtig flot, da farverne har en flot mætning med en fin, naturlig dybde og nuancer. Detaljegraden imponerer til gengæld ikke, og allerede fra ISO 200 savner man tydelige billeddetaljer.

Konklusion

EX-ZR1000 frister med fine specifikationer, hurtige reaktionstider og en høj grad af brugervenlighed, hvor funktionsringen imponerer. Kameraet skyder 30 billeder per sekund, optager video i Full HD, og det vrimler med kreative funktioner. Billedkvaliteten er kameraets slagside, da detaljegengivelsen er ulden, og støj generer fra ISO 400.

Specifikationer

Mærke
Casio
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
12,5x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
30
Max. ISO
3200