Chasing-Innovation Gladius Mini

Til dig, der vil tage billeder og video på ned til 100 meters dybde.

af Gearguiden #Kamera #Chasing-Innovation
8.7

Kameradroner til brug i luften giver fantastiske muligheder for at lave ekstraordinære billeder. Næste generation arbejder under vand.
Kinesiske Chasing-Innovation står bag modellen Gladius, der er kommet i en mere kompakt udgave med tilnavnet Mini. Den optager video i 4K på ned til 100 meters dybde, og kvaliteten er god. Optagelserne bliver skarpe og stabile i roligt vand, men farverne er i sagens natur meget påvirkelige under vandet, og man skal selvfølgelig ikke forvente, at vandet i Københavns Havn gengives krystalblåt. Til gengæld tilpasser kameraet hurtigt eksponeringen til skiftende lys, når man bruger Auto. Stillbilleder er på 12,0 mio. pixels, detaljer og skarphed er ikke helt på niveau med en god mobiltelefon, men fotografering under vand er også ekstremt krævende.
Den store nyhed i Mini-udgaven er, at der er kommet en ekstra motor med propeller, så der er fem i alt. Det betyder, at dronen trinløst nu kan vinkles 45 grader op og ned. Betjeningen i vandet er meget let, og den indbyggede dybdelås fungerer forrygende, så den ønskede dybde fastholdes.
Efter opladning af drone, fjernbetjening og basestation, der ekspederer direkte billeder fra kamera til mobiltelefon, fik vi hurtigt og ubesværet dronen i den lokale sø. Stærk strøm gjorde den dog lidt svær at styre tilbage mod land, men da vi senere smed Gladius Mini i havnen på en vindstille dag, var alt fryd og gammen. Det er en fornøjelse at manøvrere den gule frækkert rundt mellem ålegræs og fladfisk. Det var dog først, da vi fik lov at teste dronen i Den Blå Planet, at det blev rigtig sjovt. Her er hammerhajer, rokker, farvestrålende fisk samt en stor havskildpadde, der angreb dronen og bed i kablet. Gladius Mini klarede skærene, og den er da også solidt bygget og emmer af kvalitet. Fjernbetjeningen er mere let i konstruktionen, men fungerer fint. Batteriet klarer imponerende ca. 100 minutter.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Solid kvalitet i både konstruktion og navigering.
Stabile og detaljerede videooptagelser i 4K.
Vi frygtede, at prisen ville være højere.

Stillbilleder kræver rigtig godt lys.
Besværligt at overføre filer.

Specifikationer

Mærke
Chasing-Innovation
Mio. pixels
12
Brændviddeforl./optisk zoom
1
Max. ISO
3200