DJI OSMO Action

Amerikanske GoPro prøvede i sin tid at indtage markedet for droner, men måtte se i øjnene, at de ikke kunne hamle op med kinesiske DJI.

af Gearguiden #Kamera #DJI
9.0

Amerikanske GoPro prøvede i sin tid at indtage markedet for droner, men måtte se i øjnene, at de ikke kunne hamle op med kinesiske DJI. Nu er et modangreb i fuld gang. GoPro er dominerende, når det gælder små actionkameraer, der blandt andet kan tåle ti meter vand. OSMO Action kan klare 11. Det må være årets provokation. Heldigvis er der også en række andre styrker. Først og fremmest har DJI en lille skærm på fronten, så man kan komponere, når man selv er med på billederne. Stabiliseringen er også bedre end i GoPro HERO7 Black, og der skal ellers en del til. OSMO er lavet i et lækkert metalhus, der er mere resistent over for ridser, og skærmen bagpå er også størst. Billedkvaliteten er på GoPros fine niveau. Det betyder, at man også her får skarpe og veleksponerede videooptagelser i krystalklar 4K-opløsning, der med 100 megabit per sekund egner sig udmærket til efterbehandling. Hudtoner bliver mere naturlige, og i modlys er kineserne også foran med en cm eller to.  Fotos kan tages i jpeg og raw.

Man navigerer nemt med en finger på skærmen, men man kan ikke zoome ind i sine billeder som hos GoPro. Heller ikke hos DJI er stemmestyringen helt pålidelig, så det er fint, at man kan lave og gemme sine egne favoritindstillinger i menuen.

Til gengæld må man undvære gps og hdmi, som amerikanerne tilbyder, og så er der lidt forsinkelse på søgerbilledet. Det generede os ikke i begyndelsen, men på skateboardrampen, hvor det skulle gå stærkt, var det ikke optimalt. Det bliver forhåbentligt bedre med ny firmware. GoPro har i øvrigt bedre lyd og mere vidvinkel.

Venligst udlånt af droner.dk

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Gode optagelser og helt fantastisk billedstabilisering. Skærmen på fronten bliver efter kort tid uundværlig. Er kompatibel med GoPros mount-system.

Stemmestyringen svigter for ofte. Sløj forsinkelse i søgeren.

Specifikationer

Mærke
DJI
Mio. pixels
12
Brændviddeforl./optisk zoom
5,6
LCD-skærm
2,2
Billeder/sekund
240 ved HD
Max. ISO
3200