DJI Osmo Pocket

Vores mobiltelefoner klarer dagligdagens foto- og videooptagelser, men denne uimodståelige sag på 116 gram har et fortrin, der sætter alle lommekameraer til vægs.

af Gearguiden #Kamera #DJI
9.0

DJI Osmo Pocket er den nyeste magtdemonstration fra kinesiske DJI. De dominerer markedet for kameradroner, og nu vil de i vores lommer med et kamera, der kan meget mere end mobiltelefonen. Det er det flydende ophæng, kaldet gimbal, der gør hele forskellen. Det udjævner nemlig de fleste bevægelser og stabiliserer videooptagelserne. Selv da vi løb med Osmo i hånden, blev optagelserne flydende, og de ligner de svævende videoer, vi laver med vores kameradrone. Opløsningen er 4K med op til 60 billeder i sekundet, og selve billedkvaliteten kan sammenlignes med en god smartphone, men stabiliseringen er helt uovertruffen.
Det er verdens mindste kamera med gimbal, og den giver mange andre muligheder. Osmo Pocket fungerer også som kameramand. Vi stillede den på et bord til et foredrag og lod den indbyggede Face Track-funktion følge ansigtet på foredragsholderen. Vi lavede også håndholdte panoramabilleder uden kvaler, for det lille kamerahoved drejer selv i flere forskellige retninger, tager billederne og sammensætter dem helt automatisk. Det samme gør sig gældende med timelapse, hvor kameraet tager en stribe billeder, mens det helt flydende bevæger sig mellem to punkter, vi selv havde defineret på skærmen. Det hele smeltes på sekunder sammen til en flot film. Igen er det den bevægelige gimbal, der gør forskellen.
Der er indbygget mikrofon, og lyden er udmærket, den lille størrelse taget i betragtning. Skærmen er kun på 1,1 tommer, men man kobler nemt sin smartphone til som søger. Den velfungerende app DJI Mimo byder på en række mere avancerede funktioner, indstillinger samt smertefri og sjov redigering af optagelserne.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Virkelig lækkert kamera med silkeblød stabilisering, der giver lyst til at filme mere i det daglige. Fyldt med semiautomatiske funktioner til fx timelapse.

I dagslys er billedkvaliteten ikke bedre end i en god mobiltelefon, og det dynamiske omfang er begrænset. I mørke hæver kameraet sig dog højere op.

Specifikationer

Mærke
DJI
Mio. pixels
12
Brændviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skærm
1,2
Billeder/sekund
-
Max. ISO
3200