Fujifilm FinePix SL1000

SL1000 har som det eneste automatisk omskifter mellem skærm og søger, så billedet skifter op i søgeren, når man sætter kameraet for øjet. Søgeren er en af testens bedste, og skærmen kan vippes lodret op og 45 grader ned.

af Gearguiden #Kamera #Fujifilm
7.9

SL1000 er et af testens største og det tungeste, men til gengæld er opladeren til batteriet så lille, at kameraet ikke fylder mere i feriebagagen end de andre.
Opstart klares på 1,5 sekunder, mens det tager 3,7 sekunder at køre zoomområdet igennem. SL1000 har som det eneste automatisk omskifter mellem skærm og søger, så billedet skifter op i søgeren, når man sætter kameraet for øjet.
Søgeren er en af testens bedste, og skærmen kan vippes lodret op og 45 grader ned. Ergonomien er god, men håndgrebet er næsten for stort. Der kan vælges alle former for automatik, herunder automatisk motivgenkendelse. Menusystemet er grafisk ikke specielt vellykket, men det er dog til at finde rundt i.
Der er hele 16 knapper på kameraet, men desværre skal man i menuen for at indstille fundamentale ting som ISO og hvidbalance. Objektivet er bedst i normalområdet. I det ekstreme teleområde falder skarpheden, hvilket ikke bliver bedre af, at automatikken tillader lukkertider på 1/125 sekund på 1200 mm.
Farvegengivelsen er god, men hvidbalancen bliver en anelse blålig, og kontrasterne er rigeligt hårde, så skygger bliver tunge, og højlys brænder ud. Farvestøjen er gennemsnitlig undtagen på ISO 12.800, hvor støjen er kraftig, men det er, fordi Fujifilm ikke bruger ISO-stacking som de andre.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Eneste model med automatisk skifter mellem søger og skærm. I teleområdet var det nærmest umuligt at få tilfredsstillende billedkvalitet.

Specifikationer

Mærke
Fujifilm
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
50x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
10
Max. ISO
12800