Fujifilm FinePix XP130

Fujifilms hårdføre kamera skyder ti billeder i sekundet og har en rigtig god ergonomi. Prisen er desuden meget fornuftig, men hvad siger billedkvaliteten?

af Gearguiden #Kamera #Fujifilm
8.4

Fujifilm FinePix XP130 kan komme ned på 20 meters dybde, så det er et perfekt kamera til snorkeltur eller vandsport. Taber man kameraet fra 1,75 meters højde, overlever det også. XP130 har 5x optisk zoom, hvilket svarer til 28-140 mm. Her savner vi lidt mere vidvinkel sammenlignet med konkurrenter som Nikon COOLPIX W300 og Olympus Tough TG-5, som har henholdsvis 24 mm og 25 mm vidvinkel. Det er derimod fint, at Fujifilm XP130 har 140 mm i teleområdet.
Kameraet kan skyde 10,0 billeder i sekundet, hvilket er fint. Autofokussen kan dog være lidt usikker. XP130 har en imponerende god ergonomi. Kameraet ligget fint i en enkelt hånd, og den nubrede og store udløserknap er nem at betjene under vand. Billedkvaliteten fra de 15,9 mio. pixels byder på en forsigtig farvegengivelse og en afdæmpet kontrast. Detaljegengivelsen imponerer ikke – heller ikke på de lave ISO-værdier. Den største blænde er F3.9 i vidvinkelområdet og F4.9 i teleområdet, så man skal derfor bruge en del lys eller skrue op for ISO-værdien for at få skarpe billeder i svagere lys. FinePix XP130 skyder kun jpeg, så man må desværre undvære raw.
Den optiske billedstabilisering yder god hjælp, og det er fint, at man nemt og hurtigt kan overføre sine billeder trådløst til sin smartphone via appen Fujifilm Camera Remote. Når der er skabt kontakt mellem smartphone og kamera, kan man ligeledes overføre gps-informationerne fra telefonen til sine billeder. Det er smart.
Video optages i Full HD med 60 billeder i sekundet. Her kan man benytte optisk zoom. XP130 koster halvdelen af konkurrenternes topmodeller, hvilket gør kameraet attraktivt, selv om billedkvalitet og funktioner ikke er på niveau.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Kameraet byder på en sikker eksponering, realistiske farver og en rigtig god ergonomi. Prisen er desuden ganske fin.

Vi savner lidt mere vidvinkel og mulighed for raw. Lcd-skærmen på 3,0 tommer har en opløsning på kun 920.000 punkter.

Specifikationer

Mærke
Fujifilm
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skærm
3”
Billeder/sekund
10
Max. ISO
3200