Fujifilm FinePix XP200

XP200 er et attraktivt kamera, der til en fin pris giver en glimrende billedkvalitet. Det gælder ikke mindst farve- og detaljegengivelse.

#Kamera #Fujifilm
8.8

XP200 er lækkert og robust konstrueret med en kraftig gummibelagt underside og en nærmest overdimensioneret lås på dækslet i siden, der dækker for kort, batteri og tilslutningsstik. Dækslet har tilmed en af de bedste tætningslister, vi har set på et vandtæt kompaktkamera. Intet ved kameraets materialer, design eller finish afslører, at det er et af klassens billigste kameraer på markedet. De 5x optisk zoom dækker 28-140 mm, hvilket er fint over vandet, men under vandet havde det været bedre med mere vidvinkel. Kameraets største aktiv er en virkelig flot og naturlig farvegengivelse under vand, der næsten neutraliserer farverne, men dog efterlader et lille karakteristisk slør af farvespillet under vandet. Også over vand brillerer kameraet. Eksponeringen er sikker, og kameraet får fin detaljegengivelse ud af sine 15,9 mio. pixels. Vignettering og fortegning rettes fuldstændigt op i billeddannelsen. Kameraets laveste delkarakter er for brugervenlighed. Det skyldes, at de små knapper sidder lidt for tæt, samt at menusystemet ikke er så letlæseligt og velstruktureret, som hos de bedste konkurrenter. Kameraet kan faktisk tage 60 billeder i sekundet ved serieoptagelse, men det dækker over fotos taget i Full HD. Det betyder, at opløsningen er lavere her. Kameraet fås i farverne blå, gul, rød eller sort.

Konklusion

XP200 er et attraktivt kamera, der til en fin pris giver en glimrende billedkvalitet. Det gælder ikke mindst farve- og detaljegengivelse.

Specifikationer

Mærke
Fujifilm
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
9,0
Max. ISO
6400