Fujifilm X-M1

Fujifilm får det optimale ud af de 16,0 mio. pix–els, nemlig en kombination af fin detaljegengivelse og testens laveste støjmålinger. Kameraets objektiv bidrager med både høj skarphed og minimal fortegning.

af Gearguiden #Kamera #Fujifilm
8.8

Et blik på specifikationerne afslører, at X-M1 er testens største og tungeste kamera. Et blik på prisen afslører, at det er testens suverænt dyreste, men et blik på kameraet afslører, at det trods sin kunststoffinish er testens mest lækre. Med sin nubrede overflade og sit rimelige håndgreb ligger det godt mellem hænderne, og der er tilstrækkeligt med knapper bagpå, blandt andet en Q-knap, der sikrer hurtig adgang til de mest brugte indstillinger. Det tæller også på plussiden, at kameraet både har indbygget blitz og kan tage løse blitz. Desuden er det godt, at skærmen kan vippe. Med sine 3,0 tommer er den tilmed større end på det dyrere X-E1, der til gengæld har elektronisk søger. Kun Fujifilm og Panasonic har klassiske indstillingshjul oven på kameraet. Det er fortsat den hurtigste måde at indstille kameraet på.
Med en god funktionsmenu til de mest brugte indstillinger og en programmérbar funktionsknap er kameraet en fornøjelse at bruge. Under tommelfingeren finder man hele to gode indstillingshjul til eksponeringskompensation samt tid- og blændeindstilling, og X-M1 har indbygget wi-fi, hvilket er godt.
Fujifilm får det optimale ud af de 16,0 mio. pix–els, nemlig en kombination af fin detaljegengivelse og testens laveste støjmålinger. Kameraets objektiv bidrager med både høj skarphed og minimal fortegning.

Mættede farver

Farvegengivelsen er fin under alle forhold, men vi valgte at bruge Velvia-indstillingen med høj farvemætning til alt andet end hudtoner. Desuden er det vigtigt at holde øje med, at kameraet ikke fejleksponerer motiver med høj kontrast. Dets svageste punkt er video. Kvaliteten er kun gennemsnitlig med meget moiré, ligesom mikrofonen er vindfølsom. Det er ikke muligt at tilkoble en ekstern mikrofon.
X-M1 fås i sølv eller sort. Modlysblænde medfølger, og tilbehørsprogrammet er omfattende. Der er tre blitz og ti objektiver, heraf seks med fast brændvidde. Meget imponerende i betragtning af, at X-serien blev lanceret så sent som i 2012. Kvaliteten på samtlige af de tilhørende objektiver, vi har prøvet, har været særdeles høj. Alligevel er priserne her yderst konkurrencedygtige, når man sammenligner med tilsvarende hos konkurrenterne.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Med sin pris, vægt og størrelse har X-M1 ikke det bedste udgangspunkt, men man nyder testvinderens brugervenlighed og fine billedkvalitet.

Specifikationer

Mærke
Fujifilm
Mio. pixels
16,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
5,6
Max. ISO
25.600