Fujifilm X-T1

Vanen tro hos Fujifilm er der faste indstillinger af farvemætning opkaldt efter de gamle Fuji-diasfilm som fx Velvia, Provia og Astia.

#Kamera #Fujifilm
8.5

Trods retroudseendet er X-T1 et avanceret systemkamera med wi-fi, en fornem elektronisk søger og en lcd-skærm, der kan vippes fra 45 grader ned til lodret op. Det er nyttigt. Søgeren er stor, lys og skarp med en opløsning på 2,4 mio. punkter. De fleste objektiver med fast brændvidde har desuden en klassisk blændering, mens andre har en knap, der gør det muligt at bruge objektivets fokusring til at vælge blænde. Kameraet kan dermed indstilles helt manuelt. Man kan også stille lukkertidshjulet på A og dermed få blændeprioriteret program, og stilles blænderingen også på A, så får man fuldautomatik. Det kræver lidt tilvænning, fordi man her nogle gange skal stille to hjul i stedet for ét. Der er ikke indbygget blitz, men der følger dog en lille, men svag ekstern blitz med.

Dejlige dyre objektiver

Autofokussen imponerer til gengæld. Ved en brændvidde på 300 mm og otte billeder i sekundet fik vi samtlige billeder skarpe af en bil, der kørte mod kameraet med 70 km/t. Det bringer kameraet på spejlrefleksniveau, og som systemkamera har X-T1 den ekstra fordel, at det kan indstilles til ansigtsprioriteret autofokus. Billedkvaliteten ligger på linje med et APS-C-spejlrefleks hele vejen op gennem ISO-skalaen. Eksponeringen er sikker, og farvegengivelsen god, selv om den i standard­indstillingen mangler lidt glød. Den kan dog trimmes ned i mindste detalje i den omfattende menu. Vanen tro hos Fujifilm er der faste indstillinger af farvemætning opkaldt efter de gamle Fuji-diasfilm som fx Velvia, Provia og Astia. Korn er ikke til at se op til ISO 6400 og godt under kontrol ved indstillingen H2, svarende til ISO 25.600. H2 kan boostes helt op til ISO 51.200, men her går det helt galt med meget støj til følge. Detaljegengivelsen er imponerende i betragtning af den beskedne opløsning på 16,0 mio. pixels, men det er ikke på niveau med kameraer, der har 20,0 mio. pixels eller mere. Billedkvaliteten hjælpes på vej af objektiver, der er enten gode eller fremragende. Fujifilm kører med to objektivserier, XC og XF, sidstnævnte er mekanisk og som regel også optisk en klasse bedre. Objektiverne er dejlige, men dyre. Vores sæt med et 18-55 mm F2.8-4.0 koster 11.995 kroner. Sættet med den vejrbestandige XF 18-135mm til 12.995 kroner er også et godt køb.

Konklusion

Høj billedkvalitet, god skærm og søger samt et godt udvalg af kvalitetsobjektiver gør Fujifilm X-T1 til et godt kamera. Minus er kun 16,0 mio. pixels.

Specifikationer

Mærke
Fujifilm
Mio. pixels
16,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
8,0
Max. ISO
51.200