Fujifilm X-T3

Fujifilms nyeste systemkamera med APS-C-sensor spiller med musklerne med en bedre sensor og nye, gode funktioner. Men det kan stadig rystes.

#Kamera #Fujifilm
9.0

Fujifilm X-T3 er et yderst gedigent kamera, der både vil tiltale professionelle fotografer og entusiaster. Systemkameraet, som har APS-C-sensor, ligner umiddelbart sin forgænger X-T2, men det er blevet lidt større, hvilket giver et væsentligt bedre greb. Skærmen er blevet berøringsfølsom på samme måde som hos storebroren, X-H1, hvilket er et stort og savnet fremskridt. Du kan fokusere og tage billeder direkte ved at berøre skærmen, og du kan skifte mellem forskellige funktioner eller bladre i de færdige optagelser. Det er hurtigt og fungerer godt.
De helt store nyskabelser findes inde i kameraet, hvor opløsningen er hævet til 26,0 mio. pixels på en helt ny bagbelyst X-Trans-sensor. Også processoren er ny. Begge dele er med til at sikre en utroligt fin lysfølsomhed, hvor billeder på ISO 12.800 fremstår meget rene, og selv ved ISO 25.600 er støjen pænt under kontrol. Ved ISO 51.600 er den tydelig, men billederne er brugbare. Fujifilm har sænket den laveste normale ISO-værdi fra 200 til 160, der skulle være optimal til dagslysoptagelser, og det kan vi kun bifalde. Detaljegengivelse og farver er der ikke en finger at sætte på. Det er ganske enkelt helt i top. Eksponeringen er for det meste sikker, men i meget kontrastfyldt belysning skal der arbejdes en del med eksponeringskompensationen. Kameraets autofokus er lynhurtig og sikker, og den følger fint med motiver i bevægelse. Det understøttes af, at X-T3 kan skyde serier på 20 billeder i sekundet. Desværre er der ikke indbygget billedstabilisering som i X-H1. Kameraet kan købes i kit med det udmærkede objektiv FUJINON XF18-55mm F2.8-4 R LM OIS, som har indbygget stabilisering, for 14.895 kroner.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Vejrforseglet og hurtigt systemkamera med en meget fin billedkvalitet. God ergonomi, avancerede videomuligheder, meget fin søger og god autofokus.

Ingen billedstabilisering i kameraet. Selv om skærmen er berøringsfølsom, er den kun på 3,0 tommer. Lav batteriholdbarhed. X-H1 koster kun 2000 kroner mere.

Specifikationer

Mærke
Fujifilm
Mio. pixels
26
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3”

Billeder/sekund
20
Max. ISO
51.200