Fujifilm X100S

Med sit elegante miks af retrodesign og avanceret elektronik er X100S et kompaktkamera, der vil tiltale mange. Kompaktkameraet er en fornøjelse at arbejde med.

#Kamera #Fujifilm
8.5

Da vi modtog Fujifilm X100S til denne test, var afløseren X100T allerede annonceret, men desværre endnu ikke til rådighed. Den nye model får en skærm på 3,0 tommer, wi-fi, længere batteriholdbarhed og en lidt mere avanceret søger. Til gengæld stiger prisen hele 2000 kroner, så X100S er absolut værd at overveje. X100-seriens popularitet skyldes især det gennemførte retrodesign og en meget lækker finish, der fås i sort eller sølv. Desuden er der den yderst velfungerende søger, som både er en klassisk gennemsigtssøger med indspejlede data og en elektronisk søger, der viser billedet præcis, som det bliver. Endelig er der billedkvaliteten. Det faste objektiv svarende til 35 mm med blænde F2.0 er af fremragende kvalitet, og det bakkes op af en god billeddannelse. Eksponeringen er fin, og billedstøj minimal. Farverne kan virke en anelse kølige, men de kan, som alt andet, brugertilpasses, fx ved at vælge navnet på den Fujifilm diasfilm, der har den farvemætning, man ønsker. Provia er standard, mens Astia er portræt, og Velvia har høj kontrast og farvemætning. Én ting, man ikke kan indstille sig ud af, er kameraets opløsning. Mange billigere kameraer har 20-24 mio. pixels og får ganske enkelt flere detaljer med. Bagpå har kameraet et godt hjul til indstilling af eksponeringskompensationen.

Konklusion

Med sit elegante miks af retrodesign og avanceret elektronik er X100S et kompaktkamera, der vil tiltale mange. Kameraet er en fornøjelse at arbejde med.

Specifikationer

Mærke
Fujifilm
Mio. pixels
16
Brændviddeforl./optisk zoom
1x
LCD-skærm
2,8
Billeder/sekund
6
Max. ISO
25600