Fujifilm X100V

Fujifilms X100V taler både til hjerte og fornuft. Femte generation byder på de største nyskabelser i seriens levetid med en større hybridsøger og en skærm med flere funktioner.

af Gearguiden #Kamera #Fujifilm
9.1

Kompaktkameraerne i Fujifilms X100-serie taler ikke kun til hjertet med deres flotte design. Retrokameraerne appellerer også til fornuften. Det gælder ikke mindst denne femte generation, der byder på de største nyskabelser i seriens levetid. X100V har nu samme fine APS-C-sensor som fx systemkameraet X-Pro3. Den giver meget flotte detaljer og klare farver selv ved meget høj ISO. Objektivet har stadig en fast brændvidde på 35 mm og blænde F2.0, men konstruktion er ny og giver imponerende skarphed på alle blændetrin.
Designet byder på skarpere linjer end tidligere, hvilket gør X100V mere moderne at se på. Grebet er bedre, og så kan vi godt lide, at den lille Q-knap, der giver hurtig adgang til forskellige indstillinger, ligger dybt i grebet, så den ikke aktiveres så nemt ved et tilfælde. Da skærmen nu kan vippe og er berøringsfølsom, kunne vi let skyde fra hoften, og vi kunne lynhurtigt indstille funktioner på skærmen. Navigationsknapperne er væk, men det fine joystick gør det nemt at placere fokuspunkt og vælge indstilling. Den opdaterede autofokus med blandt andet effektiv øjegenkendelse er blevet hurtigere og fulgte godt med motiver i bevægelse.
X100-serien er kendt for sine hybridsøgere, og X100V er ingen undtagelse. Den optiske søger leverer en flot forstørrelse på 0,66x. Med et vip fremad på det lille håndtag foran kan du også se et digitalt udsnit, så du kan tjekke fokus. Vipper du håndtaget tilbage, bliver den elektroniske søger aktiveret. Den har et stort og klart billede. Vi kunne også glæde os over udbyggede videomuligheder, herunder 4K, men vi savner stik til hovedtelefon og indbygget billedstabilisering. Det er fint, at X100V kan oplades via USB-C, så man nemt kan oplade på farten, men der følger desværre ingen løs oplader med. Det er dog petitesser i det samlede billede, hvor X100V står som tidens ultimative kompaktkamera.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Kameraets X-Trans-sensor på 26,0 mio. pixels og det nye objektiv gav os meget flotte detaljer og klare farver, selv ved meget høj ISO. X100V er uden tvivl tidens ultimative kompaktkamera.

Specifikationer

Mærke
Fujifilm
Mio. pixels
26,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
20
Max. ISO
51200