Fujifilm XF10

En stor sensor, lav pris og fast brændvidde gør dette lille kompaktkamera attraktivt. Fujifilm har dog skåret på væsentlige områder for at holde prisen nede.

#Kamera #Fujifilm
8.6

Fujifilm XF10 kan en del mere, end det kompakte design signalerer. Kompaktkameraet overtager pladsen fra X70 og er nu udstyret med den samme fine APS-C-sensor som i systemkameraet X-T100. Opløsningen er altså hævet fra 16,0 til 24,0 mio. pixels – og det ser man tydeligt på detaljegraden, som er virkelig flot. Kameraets objektiv har en fast brændvidde svarende til 28 mm og en største blænde på F2.8. Det er altså en forholdsvis lysstærk vidvinkel. XF10 har kompakte mål på kun 11,3 x 6,4 x 4,1 cm og en vægt på beskedne 279 gram, der gør kameraet nemt at have i en jakkelomme.
Kameraet ligger rigtig godt i hånden, og man har hurtig adgang til alle indstillinger via den berøringsfølsomme skærm og de få knapper. Ringen rundt om objektivet kan bruges til manuelt at justere fokus, men kan også programmeres til fx at ændre ISO. Den kompakte udformning betyder desværre, at der hverken er optisk billedstabilisering eller søger. Til trods for at kameraet har hybridfokus, oplevede vi, at autofokussen blev udfordret i modlys. Her brugte fokusmotoren en del tid på at stille skarpt, og i nogle tilfælde lykkedes det ikke. Ved andre motiver var der ingen problemer. Både skarphed, farvegengivelse og eksponering er generelt rigtig fin – selv på maksimale ISO 51.200. Fortegning er fint under kontrol, selv om der er tale om vidvinkel.
XF10 byder også på funktionen Multifokus, hvor man kan lægge fokus, efter billedet er taget. Det fungerer fint, men funktionen er lidt omstændelig. Kamera og motiv skal stå helt stille, og opløsningen er nedsat. Video kan skydes i 4K, men kun med 15 billeder i sekundet, hvilket giver hakkende optagelser. Her fungerer Full HD med op til 60 billeder i sekundet meget bedre.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Meget fin billedkvalitet selv på høj ISO til en god pris. Et avanceret kamera med mange funktioner, der er let at have med overalt.

Autofokus kunne være mere sikker. Der er hverken søger, billedstabilisering eller fleksibel skærm. Videooptagelser i 4K er stort set ubrugelige.

Specifikationer

Mærke
Fujifilm
Mio. pixels
24
Brændviddeforl./optisk zoom
1x
LCD-skærm
3”
Billeder/sekund
6
Max. ISO
51.600